До всички жени, които нямат деца

  • До всички жени, които нямат деца
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 19.07.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

За 34-годишния си живот съм преживяла много. Завърших образованието, което исках, работих и се развивах в различни компании, обиколих много страни – в някои се застоях, в други не. Влюбих се няколко пъти, бях сгодена, срещах и се разделях с приятели. Но по някаква причина хората не се интересуват от пътя, който една жена извървява. Напротив, обикновено са загрижени само дали имаш деца, дали искаш такива и дали си омъжена.

Мисля, че за годините си съм в отлично психическо и емоционално здраве. Дали внезапно ще реша, че искам да родя и отгледам дете? Честно казано, малко вероятно е. Все още се фокусирам върху грижата за себе си.

Да бъдеш родител не е лесно и затова поздравявам хората, които отглеждат деца с цялото си сърце и душа. Това е огромна работа, но не е за всички.

Но искам да се обърна към жените, които са следвали сърцата си и не са повлияли на решенията си, защото някой им е казал какво трябва да направят. Към жените, които са решили, че не искат да поемат отговорност за друг човек. Към жените на 30 и 40, които нямат деца. Искам да им кажа, че липсата на дете не ги прави по-малко жени. Без значение какви пътища и завои взимате в живота си, знайте, че нашите собствени решения са точно това - наши собствени.

 

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.