До всички жени, които нямат деца


До всички жени, които нямат деца
Снимка: iStock/Guliver

За 34-годишния си живот съм преживяла много. Завърших образованието, което исках, работих и се развивах в различни компании, обиколих много страни – в някои се застоях, в други не. Влюбих се няколко пъти, бях сгодена, срещах и се разделях с приятели. Но по някаква причина хората не се интересуват от пътя, който една жена извървява. Напротив, обикновено са загрижени само дали имаш деца, дали искаш такива и дали си омъжена.

Мисля, че за годините си съм в отлично психическо и емоционално здраве. Дали внезапно ще реша, че искам да родя и отгледам дете? Честно казано, малко вероятно е. Все още се фокусирам върху грижата за себе си.

Да бъдеш родител не е лесно и затова поздравявам хората, които отглеждат деца с цялото си сърце и душа. Това е огромна работа, но не е за всички.

Но искам да се обърна към жените, които са следвали сърцата си и не са повлияли на решенията си, защото някой им е казал какво трябва да направят. Към жените, които са решили, че не искат да поемат отговорност за друг човек. Към жените на 30 и 40, които нямат деца. Искам да им кажа, че липсата на дете не ги прави по-малко жени. Без значение какви пътища и завои взимате в живота си, знайте, че нашите собствени решения са точно това - наши собствени.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама