Един от най-ценните ресурси, с които разполагаме, е времето


Един от най-ценните ресурси, с които разполагаме, е времето
Снимка: iStock/Guliver

„Да си припомняш, че си смъртен, е най-добрият начин да се измъкнеш от капана на мисленето, че имаш нещо за губене. Вече си гол. Няма причина да не следваш сърцето си.“

Стив Джобс.

Всеки ден на човек се дават 86 400 секунди, от които той може да извлече максимална полза. Дадена ви е свобода да правите това, което искате. Имате време. Имате шанс - и това е всичко, от което повечето от нас наистина се нуждаят. И е много тъжно, че хората губят времето и енергията си за напълно безполезни неща.

Освен това много от нас дори не осъзнават всички възможности, които ни се предоставят.

Така че защо отделяме толкова много време за неща, които не са ни важни?

Първо, твърде много от нас до определен момент просто не могат да решат кое е най-важно за тях. Колкото и лудо да звучи, те просто не го знаят. Те все още не са успели по една или друга причина да визуализират и вербализират какво наистина обичат и кое е от най-голямо значение за тях в този живот.

Този факт се проявява в нашия професионален и личен живот, както и в това как възприемаме възможностите, които ни се предоставят.

Не трябва да се убеждаваме, че харесваме неща, които не си заслужават времето. Ако искаме да намерим добра работа, тогава по-добре е да решим какво всъщност бихме искали да правим, вместо да се примиряваме с неприятна за нас работа, която ни носи неудовлетворение.

Изборът е ваш.

Всеки от нас има избор - това е смисълът на живота. И имаме възможност да избираме, когато изброяваме и анализираме неща, които означават нещо за нас. Това са ценности, цели, хобита и определяне на това как изглежда успехът или щастието в очите ни.

Нека да си зададем един въпрос - защо някои хора са по-успешни и по-щастливи от други? В крайна сметка това не е само късмет.

Работата е там, че съзнателно са планирали, представяли са си и са си визуализирали как постигат успех или усещане за щастие. Отнема време и усилия. И много хора, поради нервност, липса на вяра и нерешителност, не отделят достатъчно време за това. Те смятат, че всичко ще дойде от само себе си, но не е така!

Затова зарежете смартфона си. Откажете поканата за петъчното парти, за да се събудите в събота сутрин със свежа глава и започнете да съставяте своите планове. И на първо място трябва да поставите своята преданост към най-важните неща в живота си - семейството, работата, вярата, хобитата.

Не се разочаровайте и не влизайте в света на социалните мрежи, които ви обещават мигновено задоволяване на най-мимолетните ви нужди.

От вас се очаква да пътувате до себе си и до това, което наистина обичате.

Пътуването е дълго, често самотно, но винаги си заслужава. Вдъхновяващият, смел живот е път, изминат според вашите условия и изпълнен със смислени, радостни неща, които запалват огън вътре във вас и в същото време добавят стойност към живота на други хора.

Време е да го направите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама