Изкуство срещу насилието - 8 жени за 8 март


Изкуство срещу насилието - 8 жени за 8 март
Снимка: iStock

В навечерието на Международния ден на жената Зонта клуб "Света София" ще ви срещне с житейските и професионални истории на 8 удивителни българки: Мира Добрева, Петя Лалева, Тюркан Тюркер, Петя Колчева, Мария Касимова – Моасе, Гергана Стоянова, Христина Станева и Ирена Милянкова. Благотворителната среща ще се проведе на 7 март от 19.00 часа в централното фоайе на Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий".

С този вдъхновяващ разговор за силата да помагаш и да продължаваш напред Зонта клуб "Света София" ви кани да подкрепите жените и момичетата в риск от насилие чрез първата онлайн платформа в България "План Z. Вдигни очи!". Тя предлага специализирани, анонимни консултации на момичета и жени в риск от насилие.

8 млади художнички, ученички в Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров" в София: Оля Телалим, Анжелина Лян, Елица Димитрова, Мина Сапаревска, Йоана Славчева, Севделина Спасова, Дани Казашка, Зара Здравкова, ще дарят 8 свои картини в подкрепа на жените в риск от насилие.

Насилието срещу жени и момичета е едно от най-разпространените нарушения на правата на човека и е глобална заплаха. Фактите говорят:

• 1 на всеки 3 жени по света са преживели физическо и/или сексуално насилие

• 30 000 жени годишно или 82 на ден са убити от интимен партньор

• 39 000 момичета под 18 г. възраст стават булки всеки ден (всяка минута 23 момичета са омъжени насила).

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама