Жената, която се е научила да се обича


Жената, която се е научила да се обича
Снимка: iStock/Guliver

Жената, която се е научила да се обича, живее в света по съвсем друг начин. Приела и заобичала самотата си, тя я превръща в удоволствие и може да прави съвсем други избори за живота си.

Тя престава да гледа към света с очите на разтревожено момиченце, търсещо във всеки минаващ мъж онзи, който ще дойде, ще я спаси, ще я заобича и накрая ще облекчи страданията й, заменяйки по този начин майка й.

Тя престава да се прави на самостоятелна. Престава да играе ролята на независима и успешна, очаквайки момента, в който емоционално да увисне на някого. Радостта й е непресторена и престава да бъде маска за привличане на мъже. Нейната радост просто става условие за живот.

Тя вече не търси в мъжа родителя. Тя става майка и сестра на себе си.

Тя може дълго и с удоволствие да бъде сама.

Тя изобщо престава да търси нещо отвън, защото е намерила себе си.

И познатият на много"търсещ" женски поглед, добре познат на всеки мъж, изчезва завинаги, отстъпвайки място на погледа навътре в себе си. Зрялата жена гледа към света спокойно и снизходително чрез любовта към себе си и разбирането на живота.

Тя вече не се съгласява на съмнителни отношения с мъж с призрачната надежда, че той ще се промени към по-добро и ще израсне. Ще порасне и ще намери себе си, ставайки онзи идеал, който тя винаги е искала да вижда до себе си. Тя оставя илюзорните опити да промени и възпита мъжа.

Тя е готова да вижда до себе си само онзи, който е готова да приеме по номинала, без доработки и усъвършенствания. И може да го обича такъв, какъвто е, разбирайки, че ще живее именно с него, а не със своите фантазии.

Тя точно знае на какво е готова и на какво не е. Какво е в правото и по силите й да промени и какво не. Тя знае, че любовта, приемането и житейската мъдрост работят по-добре от опитите да "направи добро". Но дори мекотата на любовта и приемането не й гарантират нищо, освен това, че може да бъде вътрешно щастлива сама със себе си.

А истинското, вътрешно щастие с твърда основа, винаги ще намери възможност да създаде щастие във външния свят.

Защото външното щастие е само отражение на вътрешното. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама