Как да се научим да обичаме себе си и защо е толкова важно


Как да се научим да обичаме себе си и защо е толкова важно
Снимка: iStock/Guliver

Да обичаш себе си е изключително важно. Най-малкото защото, не приемайки себе си, ние не приемаме живота си и следователно не си позволяваме да живеем истински.

Да се ​​научиш да обичаш себе си не е само много важно, но и доста трудно. В крайна сметка, без това няма да има цяла поредица от положителни, важни неща в нашия живот, които понякога просто изглеждат незаменими! Защо и как да го направите,  прочетете в тази статия.

Как започва самолюбието и как се развива?

Със самосъзнание! Или по-скоро, дори с осъзнатост. Това е осъзнаването, че е необходимо да се променяте, да прецените кои мисли не ви трябват, в кои ситуации не бива да се забърквате - едва тогава можете да видите своя ясен път към прогрес. Следващата стъпка е приемането. Ако разбирате, че просто не сте в състояние да контролирате определени неща, че е просто безсмислено да очаквате и да изисквате нещо от някого и че винаги има избор - тогава можете напълно да приемете условията на живот!

Ако не приемете живота заедно с цялата му тъжна страна, няма да има нищо освен горчивина ... И едва след като приемете нещо, ще започне етапът на прошката. И без този етап просто няма да има самолюбие. Всъщност да прощаваш на някой друг е едно, а да прощаваш на себе си е категорично различно. Това е само ваш избор. Да простиш на себе си означава да победиш вътрешния си демон.

Защо хората не се обичат?

Например, защото искат да бъдат по-добри, много по-добри, дори най-добри! Хората са безумно самокритични, тъй като не са доволни от собствените си решения - изведнъж те някак не те разбират, изведнъж осъждат? Животът в съответствие изключително с условията на обществото не води до нищо добро. Всеки трябва да има свои собствени насоки, свои лични условия, собствен свят и т.н.

Хората понякога вярват, че да обичаш себе си е егоизъм. Всъщност това далеч не е така.  Да обичаш себе си означава да се научиш да грижиш и да бъдеш отговорен. И както го правите за себе си, така ще го направите и за другите хора.

И какво ще се случи, ако обичате себе си?

На първо място, ще престанете да отправяте нереалистични искания към себе си. А това е нещо много важно в живота. Ако искате да постигнете щастие и хармония, ще си поставяте такива цели, каквито може да изпълните. И след това ще се възнаградите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама