Какви автомобили предпочитат жените?


Какви автомобили предпочитат жените?
Снимка: iStock/Guliver

Повече от една трета от купувачите на автомобили годишно са жени. В САЩ жените купуват 62% от всички нови автомобили годишно. Същевременно те оказват влияние върху избора на конкретен автомобил в 85% от случаите.

Затова производителите на автомобили все повече се вълнуват и проучват предпочитанията на нежния пол.

Какво всъщност търсят жените в един автомобил?

За разлика от схващането на силния пол, че: „Когато купувате кола купувате самоличност“, при жените по - важно е преживяването в превозното средство, а не въздействието върху околните.

Когато закупуват кола жените се фокусират върху практичната страна на нещата като: безопасност, надеждност, комфорт и цена. Те търсят автомобил, който да отговаря на техния начин на живот и конкретните потребности. Преди всичко важни за жените са: вместимост, мощност, икономичност и комплектация на автомобила.

Те обикновено имат повече изисквания към превозните средства от мъжете, но са по-конкретни и имат точни критерии.

Много от собственичките предпочитат автоматична скоростна кутия и парктроник, както и ABS система и системи за активна и пасивна безопасност.

За дамите е важна лесната и достъпна поддръжка на автомобила, както и наличието на авточасти при необходимост от ремонт. Предимство получават и когато могат да пазаруват авточасти онлайн, на достъпни цени и лесна доставка.

Разбира се предпочитанията на жените на различни етапи от живота им са различни:

- Момичетата предпочитат малки и бързи коли. Често се спират на хечбег и седан и марки като: BMW и Audi.

- Семейните с малки деца предпочитат  автомобили с четири врати и голям багажник, които се затоплят бързо, имат всички системи за безопасност и са на добра цена.

- Жените над 45 определено знаят какво искат. Те предпочитат комфортни автомобили, с добра маневреност и динамичност, които са надеждни, безопасни и икономични.

От друга страна повечето жени казват, че се чувстват по- сигурни и защитени, когато карат по-тежки SUV автомобили.

Какво карат жените с възможности в България?

На особена почит в нашата страна е марката Audi  и моделите:

Audi А5  Cabriolet - Това е изящен автомобил с отлични характеристики. Автоматичното задвижване на четирите колела е плавно и надеждно.

Изключително икономичен автомобил, който е предпочитан както от момичетата, така и от бизнес дамите.

Audi Q5 – притежава един от най-добрите дизайни на кросоувър на десетилетието и водеща технология за безопасност. Изчистен и елегантен интериор и мощност, съответстваща на спортните автомобили. Това е един от най-желаните  автомобили на Audi, особено сред дамите.

Audi Q7 – SUV с характерен дизайн и висока проходимост. Оборудван с адаптивен асистент и други системи за безопасност.

Не по-малко търсено е и BMW:

BMW X3 – мощен автомобил с частично автоматизирано шофиране. Интелигентното задвижване на  окачването  4х4 гарантира висок комфорт на пътуване навсякъде.

BMW X5 – този автомобил предлага най-внушителния дизайн на серията и показва едно ярко модерно присъствие, луксозен интериор, придружен с  интуитивна концепция за управление. И всичко това с двигател, притежаващ голяма мощност и динамика. Стабилността и сигурността на пътя го прави предпочитан сред дамите.

Както и вечната класика Mercedes-Benz:         

Mercedes-Benz E Class – макар и луксозен автомобил, той е относително достъпен , просторен и практичен. Добрият дизайн и практичността му го правят фаворит в предпочитанията на жените.

Mercedes-Benz GLA-Class –  автомобил с класа, чар и елегантност. Този SUV от GLA клас е достъпен и  изискан,  просторен, луксозен и надежден. Затова е много любим на жените немски шедьовър.

Mercedes-Benz GLE Coupe  –  изключителен спортен дизайн и комфорт на интериора. Сигурна безопасност с асистиращи системи за безопасност от най-ново поколение. Мощен автомобил с добра динамика и устойчивост.

Mercedes-Benz GLS  –  просторен 7 местен SUV с елегантен и комфортен салон.

Снабден с интелигентни асистиращи системи за шофиране и безопасност. И всичко това съчетано с мощност от 450 kW и ускорение от 4,2 секунди.

Цялата гама на автомобилите на мерцедес е изключително желана, качествена, но и сравнително по-скъпа от конкуренцията.

Предпочитание има и към спортни автомобили:

Range Rover Evoque – мощен автомобил, за жените с приключенски дух. Той притежава смел спортен дизайн, устойчивост на пътя със задвижване 4х4 и възможност за автоматично контролиране на динамиката.

Range Rover Sport   мощен автомобил със спортен дизайн и изключителна динамика. Екологичен V 8 бензинов двигател.

Porsche Cayenne – популярен сред момичетата. Притежава характерен спортен стил с модерен интериор и отлични технически характеристики.

Изборът на автомобил зависи както от личното предпочитание, така и от финансовите възможности, а това е основен критерий за жените. Като по-разумната половинка от човечеството те биха избрали автомобил втора употреба или по-евтин нов в рамките на своите възможности. Но задължително в добро техническо състояние и  безопасност.

Автомобилите са отражение на живота на съвременната жена. В динамичното и агресивно ежедневие все по-често ще виждаме жени, които карат внушителни, сигурни и мощни коли.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама