Когато душата изисква промяна - започнете със себе си


Когато душата изисква промяна - започнете със себе си
Снимка: iStock/Guliver

Веднъж мъдрият и блестящ писател Лев Толстой казал: "Всеки иска да промени човечеството, но никой не мисли за това как да промени себе си." Истина, която наистина си заслужава да чуете и за която трябва да помислите по-добре.

Какво се случва с нас?

Рано или късно монотонността на живота ни води в задънена улица и на първо място емоционално. В един момент разбираме, че живеем на изтъкан път, просто се изкачваме по стълбата на възрастта, губейки се по пътя.

Спомнете си какви сте били в младостта си! Пълни с жизненост, пълни с амбиции, мечти, желания. Всичко се развиваше в главите ни, повярвахме в светло щастливо бъдеще. Какво се случи след това? Монотонност, основи, стереотипи, предразсъдъци, липса на характер, тъга, нерешителност...

Много е трудно да повярваш в силата на душата и тялото, да повярваш в себе си и да вземеш нещата в свои ръце. Отрицателните мисли смазват и отнемат желанието да се изгради, изпълни и направи нещо.

За щастие, има изход и той се крие в самите нас.

Какво да правите, когато искате промяна?

Както казахме, на първо място, обърнете внимание на себе си. Стига сте слушали другите! Спомнете си веднъж завинаги - животът ви, той е единствен, друг няма да имате. Той е само ваш! Има много съветници, дори и тези, които ви пожелават добро и щастие. Хората все още са егоисти и не винаги влияят добре, дори родителите, които често са искрени и винаги с най-добри намерения, препоръчват нещо и казват какво да правим и какви да бъдем, за да  изпълним очакванията им.

Ето защо, първо трябва да си поставите приоритет. Отделете време за себе си и помислете какво се случва в живота ви и какво преди всичко искате да промените. Намерете силните и слабите си страни, защото всеки от нас ги има. Определете за себе си в какво определено ще успеете, как можете да помогнете на хората, какви ползи ще донесете, като промените професията си, промените семейното си състояние, промените хобито си или промените местожителството си. Всичко, което искате.

Разбира се, винаги има обстоятелства, които не ни позволяват да променим нещо и често те са наистина значими.

Обаче никога нищо няма да се промени в живота ви, докато стоите на едно място и не правите нищо. Всичко е във вашите ръце- действайте!

Ето защо, след като отделите време да помислите за своята житейска позиция, пристъпете към стъпките. Променете се, започнете да четете полезна литература, променете мисленето си. Променяйте се постепенно, грижете се за себе си и външния си вид, защото именно той ни дава усещане за самоувереност.

В крайна сметка се отдайте на този свят, но по начина, по който желаете. Саморазвитието, физическата активност, приоритетите са ключовете за истинския успех.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама