Към всички страдащи жени: Почакайте още малко и ще бъдете щастливи!


Към всички страдащи жени: Почакайте още малко и ще бъдете щастливи!
Снимка: iStock/Guliver

Изцелението е толкова болезнен процес, нали? Преминавате през лоши дни и никога не знаете какво да очаквате, защото умът и сърцето ви продължават да ви изненадват. Продължавате да си казвате, че скоро ще оздравеете, че всичко ще свърши, че няма да останете в този кръг, който винаги ви води обратно към него, но не можете да видите края на това.

Но моля ви, повярвайте ми, когато ви кажа, че един ден нито едно от тези неща вече няма да има значение. Нещата, които ви преследват сега, нещата, които ви държат будни през нощта - вече няма да имат значение. Ще стигнете дотам, че ще можете да се погледнете в огледалото и всичко, което ще видите, е жена по-силна от всякога.

Сега виждате някой разбит от живота. Счупен от него. Нямате никакво желание за живот. Разбира се, дните се чувстват като години, когато изпитвате болка и когато страдате от всичко, което се случи, но позволете ми да ви кажа: Дръжте се! Само още малко!

Само още малко време и ще бъдете щастливи. Ще се разделите с гласовете в главата си, които ви казват да се върнете при него. Ще приключите с всички онези неща, които ви държат обвързани с миналото си, така че заради това чувство, дръжте се!

Само още малко време и ще бъдете в безопасност. Безопасно в собствената си кожа и в собствения си ум. Колко от вас се чувстват, че могат да се разпаднат всеки момент? Понякога имате това заяждащо чувство, което ви казва, че просто не сте в безопасност, защото вие сте всичко, което ви пречи да продължите напред.

Само още малко и ще се оправите. Дори и да не вярвате в момента, знайте, че ще се оправите. Не днес, не утре, може би ще мине повече врем...  Когато дните на отчаяние свършат, когато умът ви спре да играе игри с вас, всичко ще ви се стори толкова далечно в миналото и ще се оправите.

Само малко почакайте и дори няма да усетите докосването му по кожата ви. Знам, че се събуждате през нощта, облени в пот, защото сте сънували как той ви докосва. Дори когато сте будни, можете да си припомните начина, по който чувствахте пръстите му по кожата ви. Но дръжте се, защото в бъдеще дори няма да помните как са изглеждали ръцете му, нито ще помните лицето му.

Само още малко време и всичко това ще е в миналото. Всичките ви несигурности, всичките ви спомени, цялата ви разбитост. Всичко, което ви кара да се чувствате тъжни и самотни ще бъде в миналото, където му е мястото, и ще дойдете времето да бъдете щастливи.

Само още малко време и ще бъдете свободни. Само си представете онова освобождаващо чувство, когато се събудите една сутрин и осъзнаете, че всичко е свършило. Вече няма болка, няма страх. Щастливи сте и се освобождавате от всички онези неща, които затрудняват живота ви и ви пречат да бъдете щастливи.

Само още малко време и ще се гордеете със себе си. Както никога досега, вие ще се гордеете със себе си. Вие трябва да сте най-голямата си опора, така че не забравяйте да се гордеете със себе си за всичко, което сте успели да постигнете досега.

Това е за всички жени, които се чувстват безпомощни, почакайте още малко! Не се отказвайте и ще бъдете щастливи!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама