Мислите, че сте нещастни? Задайте си тези въпроси


Мислите, че сте нещастни? Задайте си тези въпроси
Снимка: iStock/Guliver

Дори по принцип да сте позитивен и щастлив човек, това не означава, че сте застрахован от депресивни състояния. Всяко преживяване - положително или отрицателно, обаче допринася за нашето израстване. Имаме нужда от спокойствие, увереност и откритост, за да откриваме всеки ден отговорите, които търсим, и най-важното - да открием правилните въпроси, пише блогърът Ейнджъл за marcandangel.com. Затова, когато се чувствате нещастни, задайте си следните въпроси:

1. Трябва ли да променя посоката?

Когато ти се струва, че налиташ от една задънена улица на друга, това понякога е знак, че не си на правилния път. Може би е трябвало да завиеш наляво вместо надясно – и това не е проблем. Обратният завой в живота е позволен. Никой не печели на шах, като се движи само напред – понякога трябва да се върнеш назад, за да заемеш по-добра позиция.

2. Какво ме прави щастлив?

Каквото и да решиш да правиш, увери се, че ти носи щастие. Един ден ще погледнеш назад и ще разбереш, че най-щастливите моменти – моментите, в които си се чувствал най-жив – са били тези, в които си оставял инстинктите и страстта ти да те водят. Ако твоята страст те води по път, който малцина избират, нека бъде така. Някой хора ще ти се присмиват за това, че си различен и не живееш според стандартите на обществото, но дълбоко в себе си и те биха искали да имат тази смелост.

3. Време ли е да напиша следващата глава?

Когато хората подкопават мечтите ти, предричат участта ти или те критикуват, помни, че те разказват своята история, не твоята. Време е да си вземеш обратно живота от онези хора и обстоятелства, които ти причиняват болка. Това е твоят живот – ти си автор на своята история. Ако се чувствате заседнали в една и съща отрицателна обстановка прекалено дълго, време е да започнете нова глава в своя живот.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК! 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама