Мъжете недоволни: Страдаме от полово неравенство


Мъжете недоволни: Страдаме от полово неравенство

Повечето мъже не обичат феминизма, но това не им пречи да поразсъждават по темата. Интересно става, когато група тайнствени джентълмени решават да предизвикат привърженичките на равенството на половете. Появата на хаштага #DontMancriminate и неговите идеолози от Maggcom разбуниха духовете. Кавалерите обясняват нагледно, с картинки, на жените, че също искат равноправие и дори са наясно в какво точно се състои то, отбелязва The Independent.

Правата на "забравения от всички“ пол

"Настъпи време да се осъзнаем, че мъжете също страдат от половото неравенство, както и жените. Те станаха жертви на социума, който забрави колко е тежко да си мъж!“, жалват се на сайта си авторите на Maggcom.

И така, ето какво не устройва момчетата от Maggcom днес.

Протестът е във вид на изображение на лице от мъжки пол със залепена уста, над който е изписана претенцията или оплакването към обществото (или жените – все още не е уточнено.)

"Ние не сме длъжни да отваряме вратата, да носим чанти и да отстъпваме място!“

"Да, ние сме безчувствени, защото вие ни направихте такива. Ако не се справях, ми казваха, че мъжете не плачат. Ако се разделях, ми казваха, че мъжете не плачат. Ако изпитвах болка, ми казваха, че мъжете не плачат!“

"Да поговорим за секса. Ако си поискам секс – значи съм обременен. Ако го направи жена – тя е сексуално разкрепостена. Ако и двамата го искаме – той трябва да стане при нейните условия.“

"За ниските мъже няма токчета, за некрасивите – грим, а глупавият не може да се оправдае с това, че е блондин."

Питат. Отговаряме!

Вече много жени (и мъже) се включиха с коментарите си относно сълзливите призиви на Maggcom.

"Жените са насилвани десет пъти по-често от мъжете, но след като @maggcomofficial искат равенство…“, коментира недоволна дама.

"Моля ви, не ги дискриминирайте, че ще се разплачат…“, ехидно отбелязва друга.

"Ако феминизмът победи кой ще отваря вратите? Всички жени ще се окажат затворени и ще умрат“, тревожи се коментатор от мъжки пол.

"Т.е. равенството между половете няма да настъпи, докато мъжете не започнат да се гримират?“, пита се друг потребител в Twitter.

Половият баланс на Maggcom озадачи мнозина от традиционно мислещите мъже, напрегна жените, но най-вече разсмя всички. А вие, как мислите, имат ли право да се чувстват ощетени мъжете в днешното общество?

Източник: Actualno.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама