На 50 жената е най-щастлива и най-мъдра


На 50 жената е най-щастлива и най-мъдра
Снимка: iStock

Една моя позната повече от всичко на света се страхуваше да навърши 50. Тя започна да се тревожи за това веднага след като отпразнува нейния 40-ти рожден ден. Сега тя е на 52. И не познавам по-щастлив човек от нея!

"Не знам защо се страхувах толкова от 50-те. Това е най-прекрасното време: Най-накрая можете да се насладите на зрелостта и общуването си с хора, които сами избирате", ми сподели тя.

Много хора смятат, че това е времето на "ужасни приливи" и "вечна депресия". Мнозина казват, че с настъпването на менопаузата е време да преосмислите живота си и да направите подходящи корекции в него. Всичко това е така, но при условие, че сте решили да се превърнете в вечно оплакваща се баба. Все още можете да си купите игли за плетене, прежда и да започнете да плетете чорапи.

Факт е, че можеш да се почувстваш стар и отпаднал дори на 25. Както и може да изглеждаш и да се чувстваш добре на 50. Всъщност всяка епоха може да бъде невероятна, ако се отнасяте към живота с позитив, възприемайте всеки нов ден като дар на съдбата.

На 50 животът е в разгара си. Много жени на шега сравняват 50-годишната възраст с юношеството. И това не е случайно. В края на краищата, на 50 години отново попадаме на познатото ни "влакче". Говорим за бързи промени в хормоналния фон, промени в настроението и т.н. И да преминеш през всичко това със сърце, което не се уморява да мечтае и да вярва.

"40 са новите 20 години, а 50 са новите 25." Това е една от онези фрази, които сте чували повече от веднъж, но погрешно се интерпретира.

Вашите 50 наистина не са и никога няма да бъдат вашите 25. Всъщност те биха могли да бъдат много по-добри! До този момент вече сте достатъчно зрели и мъдри, за да се наслаждавате на опит и знания. Вече не е нужно да сте млади, за да се чувствате щастливи. Вие сте въоръжени с "броня на опита", така че можете спокойно да завладеете нови върхове и смело да мечтаете за всичко на света. В тази прекрасна възраст сте нежни и красиви и най-важното - научили сте се да обичате себе си, да цените времето и енергията си.

И като цяло, независимо от възрастта ви, никога не забравяйте, че най-доброто време за всичко е сега.

Ето защо, обичайте се и се поглезете. И на 50, и на 60, и на 95. В крайна сметка животът е един, а вие сте прекрасни на всяка възраст. Красиви и уникални!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама