Най-тъжното в предателството е, че най-често ни предават не враговете, а хората, на които държим


Най-тъжното в предателството е, че най-често ни предават не враговете, а хората, на които държим
Снимка: iStock/Guliver

Рано или късно всички ние сме изправени пред предателство - в един или друг момент от живота си. И знаете ли кое е най-тъжното в предателството? Че не идва от нашите врагове. В повечето случаи ни предават тези, които най-много обичаме - близък роднина, най-добър приятел, съпруг или съпруга...

Предателството е невероятно болезнено и ако се окажете неспособни да се справите ефективно с последствията му, това ще ви смаже - бавно, коварно и неусетно, засягайки всички области на живота ви.

Предателството е като емоционалния еквивалент на дълбока рана и отнема много време, за да се излекува тази рана. Понякога болката и отчаянието, които го придружават, се усещат така, сякаш никога няма да свършат, и всичко това ще продължи вечно.

Това обаче изобщо не е така - с времето ще разберете, че не сте длъжни да държите на тази болка и ще дойде денят, когато ще разберете, че всичко е в миналото. И въпреки че това не означава, че някога ще забравите за нея, тя вече няма да ви държи в плен. Можете да продължите напред.

Говорете с човека, който ви е предал

Дайте му възможност да ви обясни и оправдае себе си. Защо да трупате гняв, болка и раздразнение вътре, ако има вероятност вашето привидно „предателство“ да е било просто следствие от сериозно неразбиране от ваша страна (или от страна на другия човек). Омразата към човек, на когото не сте дали нито един шанс да ви се обясни, никога няма да изчезне и със сигурност ще оставите сянката й да попадне в други отношения в живота ви, независимо дали са лични или професионални.

Устоявайте на жаждата за отмъщение

Някои форми на предателство причиняват такава силна болка и предизвикват такива бурни емоции, които почти веднага се превръщат в неконтролирана жажда за отмъщение.

Но колкото и силна болка и омраза да изпитвате, не се поддавайте на тези чувства! Отмъщението не решава сегашния проблем. Нещо повече, то само разтяга преживяната болка и забавя изцелението.

Останете сами със себе си

Когато болката от предателството е пуснала нокти във вас, често най-добрият начин поне леко да я облекчите в краткосрочен план е да избегнете всякакъв контакт с човека, виновен за тази ситуация.

Какво означава това? Е, първо, не трябва нито да го виждате лично, нито да му пишете съобщения, нито да гледате страниците му в социалните мрежи на всеки 5 минути.

Повярвайте ни, ще мине доста време и светлият пламък на гнева в сърцето ще утихне, оставяйки само жарава върху себе си. И когато това се случи, вие ще бъдете в много по-добра позиция, за да можете ясно да разсъждавате върху случилото се и да решите какво да направите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама