НЕ казвайте тези фрази, ако не искате да нараните другите


НЕ казвайте тези фрази, ако не искате да нараните другите
Снимка: iStock/Guliver

Думите са истински оръжия и могат много да наранят хората. Ето защо, когато кажете нещо на човек, винаги трябва да мислите за смисъла на вашата реч и закачливите фрази, които използвате.

Има някои изрази, които е добре да избягвате. Първо, тактът винаги трябва да се упражнява и второ, като не знаете какво се случва в душата на човек, не можете да кажете директно, това, което мислите.

"Изглеждаш уморен ..."

Тези думи, изречени от вас вместо думи на подкрепа, ще предизвикат още по-голямо разочарование у човека отсреща. Не бива да предизвиквате несигурност в него, само защото днес не виждате в него обичайния весел събеседник. В този случай е по-добре да попитате: „Наред ли е всичко?“ По този начин ще проявите уважение, а в същото време ще предложите своята подкрепа, ако е необходимо.

"Ти си твърде добра (добър) за него (нея)"

Всъщност една привидно напълно безобидна фраза може да предизвика цяло цунами от емоции. И знаете ли защо? Защото опонентът ви, независимо кой е той, възприема подобни думи като смъмряне срещу него, защото той осъзнава, че сте му посочили факта, че той или тя е избрал грешен човек.

"Не се обиждай, но ..."

Тук конструкцията на самата фраза е напълно погрешна. Започвайки диалог с тези думи, вие вече ще настроите събеседника да бъде отрицателен по отношение на разговаря с вас, тъй като първите думи на израза съдържат два негатива. Освен това, каквото и да кажете, това няма да има никакъв смисъл, тъй като човекът просто няма да ви чуе, но вече ще е готов да спори.

„Сам съм постигнал всичко.“

Крайният резултат от вашите постижения изобщо не означава, че родителите ви не са ви помогнали и не трябва да им бъдете благодарни. Те са ви отгледали, те са ви направили човек. Да кажете тези думи на родителите си е все едно да им кажете, че сте неблагодарни. По един или друг начин, всеки от тези около нас влияе върху нашето развитие и способността да бъдем част от обществото. Следователно, като кажете такива думи, просто ще обезцените това, което вашите родители или други близки хора са направили.

В такива случаи, за да не обидите никого и уверено да заявите постиженията си, можете да кажете друго: „Благодарение на моите родители и подкрепата на близки хора, успях да постигна всичко в живота и сега мога да се справям по-добре.“

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама