Не позволявайте на никой облак да закрие цялото небе!


Не позволявайте на никой облак да закрие цялото небе!
Снимка: iStock/Guliver

Понякога нещата просто не вървят толкова добре. Един ден сте се чувствали добре, а на другия ден се чувствате депресирани. Нещата започват да се разплитат, тъгувате и се страхувате, че сте на прага на нещо ужасно. Единственият начин да почувствате, че можете да излезете от този мрачен ден, е да вземете драстично житейско решение, като да напуснете работата си или да се преместите в друг град. Но понякога просто нямате смелостта да го направите...

Проблемът е, че животът ни оставя малко място за драстични житейски решения.

Добрата новина е, че има някои малки неща, които можете да направите, за да се почувствате по-добре, когато тъгата е обзела душата ви:

Променете средата си

Лошото поведение често е свързано със средата, в която се намираме. Когато се депресирам спалнята ми се превръща в мрачна пещера, от която не искам да изляза. Затрупвам се в собствената си неспособност да видя каквато и да е надежда в бъдещето си. Звучи като нещо незначително, но напускането на стаята ми в онези моменти - дори просто да отида в парка или да се разхождам по улицата или да се видя някой друг - това означава, че водовъртежът на обречеността в главата ми се върти в правилната посока.

Забавете скоростта

Животът се забързва и когато сте засегнати от тревожност и стрес, често няма много време да направите нещо по въпроса. Имате среща, на която трябва да отидете, може би ваш приятел ви е поканил на рожден ден... Това са прекрасни поводи да се разсеете.

Не се отчайвайте! Запомнете, че нито един дъждовен облак, може да закрие цялото красиво небе!

Не забравяйте, че можете да се промените във всеки момент

Понякога имаме чувството, че трябва да изчакаме голям момент, за да започнем на чисто, като първия ден от седмицата или Нова година, например. Работата е, че можете буквално да се променяте всеки момент. Работите по свой собствен график, а не по графика на никой друг. Ако искате да направите промяна точно в този момент, направете го!

Разбира се, не е нужно да се променяте, ако не го чувствате. Не е нужно да ставате по-добри, нужно е просто да се почувствате по-добре. Приемете човека, който сте. Приемете, че понякога сте тъжни. Приемете тялото, ума си и нещата, които ви интересуват. Просто бъдете естествени.

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама