Не винаги трябва да бъдеш добро и мило момиче


Не винаги трябва да бъдеш добро и мило момиче
Снимка: iStock/Guliver

Не винаги трябва да сте милото, усмихнато момиче. Не и когато това означава да приемате по-малко, отколкото заслужавате. Не и когато означава да позволите на другите да преминат през вас, чувствата и мислите ви като товарен влак. Не и когато означава да жертвате собственото си щастие, за да създадете удобство на хората около вас.

Спрете да играете по правилата, като мило и добро момиче, за да запазите мира. Особено когато това нарушава спокойствието ви.

Защо смятате, че чувствата на другите са по-важни от вашите? Защо вярвате, че не ви е позволено да изразявате емоция, различна от благодарност? Ако някой около вас се чувства неудобно, не бихте ли искали да знаете? Няма ли да предпочетете истината, вместо бяла лъжа? А защо сдържате емоциите си, когато те ви причиняват толкова много болка дълбоко в сърцето? Защо се преструвате, че всичко е наред, когато не сте сигурни дали можете да прекарате още една секунда, без да избухнете в сълзи?

ДО ЖЕНАТА, КОЯТО Е СВИКНАЛА ДА СЕ СБОГУВА

Не е нужно да се опитвате да запазите милата си и добра фасада, когато другите са ви тласнали до точката ви на пречупване. Не е нужно да запазвате спокойствие и да позволявате на други хора да ви нараняват, за да избегнете драма. Ако са прекрачили граница, вече има драма. И ви е позволено да им кажете как се чувствате.

Разбира се, когато спрете да бъдете мили и добри, някои хора ще се дразнят. Може би ще се държат така, сякаш сте загубили разсъдъка си. Но всъщност те просто са разстроени, че вече не им позволявате да се възползват от вас.

Не забравяйте, че не е нужно да бъдете милото момиче, което е тихо и усмихнато, дори когато страда вътре. Не е нужно да бъдете ангелското създание, което прощава всички грешки, защото „на всеки се случва”.

Гордейте се със спокойствието и богатата си душевност, но не забравяйте да сложите граници. Не позволявайте на никого да ви тъпче, просто защото се страхувате да не предизвикате сцена. Не винаги трябва да бъдете добри и мили - понякога ще трябва да покажете и ноктите си, за да успеете да живеете в истинска, а не привидна хармония.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама