Невидими ли са жените след 40, или как да махнем стигмата над менопаузата


Невидими ли са жените след 40, или как да махнем стигмата над менопаузата
Снимка: iStock

В началото на март в София ще се проведе първият мултидисциплинарен форум у нас, посветен на менопаузата и перименопаузата – “Жени без пауза”.

На 10 март в “Топлоцентрала” 12 експерти от различни сфери на медицината, науката, изкуството и живота ще говорят за промените в женското тяло и психика след 40-45-50 години.

Водеща ще е Деси Стоянова.

Разговорът за менопаузата е част от една по-голяма и световна тенденция. В основата му е желанието тази най-подготвена, най-опитна и образована част от обществото, каквато са жените около 50 години, да не излизат от пазара на труда, да не стават “невидими” и да се не затварят сами в себе си, поради налагането на стигма върху тях.

Семинарът има за цел да запълни една ниша, в която страхът, породен от незнанието, лесно може да бъде употребен с комерсиална цел.

Как да посрещаме промените - в личен план и като общество, и как да контролираме онова, което ни се случва, са само част от темите, които ще засегнат водещи специалисти у нас.

Доц. Антоанета Гатева - ендокринолог, доц. Мария Юнакова – гинеколог, д-р Рада Прокопова – кардиолог, д-р Анелия Драганова – сомнолог, Детелина Стаменова – психолог, Ванина Цонева - сексолог, проф. Милена Георгиева - молекулярен биолог и специалист по генетика и епигенетика, д-р Мария Тончева - естетичен лекар и Сандра Клинчева - стилист, са само част от лекторите, които ще изнесат кратки лекции за жената в “третата фаза от живота”.

Актрисата Силвия Лулчева ще разкаже защо да гледаме от веселата страна на живота винаги е най-добрият избор.

"Посланието на този форум е, че можем преминем през периода на менопауза красиви, здрави и без да променяме стила си на живот", казва д-р Мария Тончева, инициатор на идеята за “Жени без пауза”.

Билети можете да намерите тук. За допълнителни детайли следете Facebook събитието.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички