Отворено писмо до моето бъдещо Аз


Отворено писмо до моето бъдещо Аз
Снимка: iStock/Guliver

Да напишеш писмо до бъдещото си Аз е интимен акт на обич към себе си. То може да ви зареди с надежда, да ви спаси от отчаяние и да ви даде увереността, че във всеки един момент имате шанса да започнете на чисто. Ако се чувствате разочаровани, неспокойни или стресирани от живота, това упражнение може да ви помогне. Това, което аз написах, ме издърпа в настоящето и ми помогна да избера любовта пред страха.

Скъпо бъдещо Аз,

Виждам как седиш спокойно и се усмихваш. Гледаш ме, по-млада, по-наивна, по-решителна и самодоволна и изпитваш към мен само любов и благодарност. Виждаш ме как плача на пода в хола, напълно демотивирана и отегчена от живота. Виждаш депресията ми и ежедневните ми битки с килограмите, виждаш болката, която нося в сърцето си.

Виждаш борбата ми, моментните ми изблици, моя плач в пристъп на гняв; и виждаш как се справям с това. Виждаш, че съм ОК. Болката ми, борбата ми, въпросите ми не са това, което ме определя. Виждаш как преминавам през това и ставам по-силна, по-умна и по-самостоятелна отпреди.

Ти се усмихваш с благодарност за всички уроци, които научавам сега. Всички болезнени моменти на себеомраза, осъждане и остри думи; ти си гордо, че са част от миналото ти. Ти ги преодоля и не остави нищо от тях, освен позитивни, пълни с обич мисли за себе си.

Бъдещо Аз, твоята енергия и любов са заразни. Намерило си начин да разбереш, че си мъдро, търпеливо и изпълнено с благодарност. Виждаш, че всичко е в правилния порядък и това, през което преминавам в момента, е част от по-големия план. Знаеш, че целият този стрес е в живота ми с определена цел – да ми помогне да стана човека, който имам нужда да бъда; човекът, който си ти.

Бъдещо Аз, знам, че се гордееш с мен заради уроците, които научих, затова, че запретнах ръкави и свърших работата, която трябва, затова, че взех живота си в ръце и съм готова за следващата глава. Виждаш как ден след ден се опитвам и се уча.

Избрах да работя за теб и да поема отговорност за живота си. Усмихваш се, защото виждаш, че успявам и че изборите, които правя, се отразяват на живота ти в бъдеще. Виждаш, че това, което днес за мен е недостатъчно, дори провал, за теб е повече от достатъчно. Ти се гордееш с мен и за теб е чест да си моето бъдещо Аз.

Бъдещо Аз, виждам, че двете с теб сме успели да се справим. Благодарна съм, че се грижиш за себе си всеки един ден. За мен е чест да се превърна в теб. Най-важното, което ми показваш, е какво е възможно да направим с живота си. Нямам търпение да те срещна.

Ти не се определяш от проблемите или от ситуацията, в която се намираш. Носиш се по вълните на живота с такава лекота, че ми се иска по-бързо да те настигна. Виждам, че заедно сме се справили. Знам, че животът ми е мрежа от опитности и реакции, които са ми помогнали да те оформя. Работя за това, да стана по-добра за теб, за нас.

Справям се с предизвикателствата. Избирам да съм щастлива. И избирам да обичам честно и открито. Бъдещо Аз, поемам големи рискове, защото знам, че ти знаеш, че се нуждаем от това. Няма да си позволя да затъна отново.

Ще скоча в неизвестността и ще следвам сърцето си напълно. Ще се превърна в човека, който знаеш, че мога да бъда. Бъдещо Аз, ти си моят водач и ми показваш какво е възможно да направим с живота си. Показваш ми, че каквото и да ни сервира животът, ние сме по-силни, по-умни, по-здрави и по-красиви отвсякога – защото сме го превъзмогнали и продължаваме напред.

Нашият опит ни е направил това, което сме. Избирам мечтите и успехите ми да ме определят. Оставям проблемите и привързаностите, които са ме определяли, да си отидат. Освобождавам се от себеомразата. Избирам да съм щастлива.

Бъдещо Аз, ти си страхотно и съм невероятно горда, че съм се превърнала в теб.

Обичам те,

Твоето по-младо, тъжно и с наднормено тегло, но правещо най-доброто и изпълнено с надежда...

Аз

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама