Парфюм за душата: Съветите, които би ми се искало да знаех по-рано


Парфюм за душата: Съветите, които би ми се искало да знаех по-рано
Снимка: iStock/Guliver

И аз имам своите малки ритуали и мъдрости, към които обичам да се връщам всеки път, когато усетя умората или липсата на енергия, настроение, мотивация, с надеждата да ме заредят и вдъхновят. И ако преди години трябваше да посъветвам по-младата мен, щях да й кажа следното:

- Спри да се опитваш да угаждаш на всички

Не можеш. Всичко, което можеш да направиш, е да бъдеш себе си. Живей си живота пълноценно и приемай предизвикателствата. Не позволявай на другите да ти отнемат самата теб. Бъди силна и вярна на себе си.

- Добре е, че мечтите ти са по-големи от тези на някои хора около теб

Не се чуди дали си луда, ако искаш повече и не се свеждай до минимума, само за да се побереш в нечии чужди представи. Тoва неспокойство и амбиция, които чувстваш, са нормални и не са за всеки, но със сигурност са черта на победителите. Почитай това усещане, като предприемаш действия. Уважавай трудните моменти, като се осмеляваш да ставаш все по-добра. Слушай този вътрешен глас, защото той ти напомня, че всичко е възможно и имаш още толкова много да дадеш и да се наслаждаваш в този живот. Бъди благодарна за импулса си да растеш и да обичаш, да се стремиш напред и да служиш. Това е твоето време.

- Доверявай се на страстта си

Следвай вътрешните си инстинкти и шестото си чувство. Оставящите следи са мечтатели. Те вдъхновяват с вътрешния си свят този навън. Ето защо искам да ти припомня да култивираш уникалността си, да вдъхновяваш с визията си, да вземаш решенията от сърцето и душата си, да излизаш напред с творческата си истина.

Засади семената на това, което обичаш да правиш и просто знай, че един ден твоето мечтано хоби, работа, бизнес ще успеят. Просто бъди най-доброто, което можеш да бъдеш. Давай най-доброто, което можеш да дадеш. Създавай най-добрата стойност, която можеш да създадеш за света. И после вярвай и имай доверие. Най-доброто ще дойде - без никакво съмнение.

- Моментно подхранване

Моментът, импулсът подхранва ума, тялото и душата . А това изисква дисциплина. Той е избор. Той е твоят избор. Само тогава си с най-силния си потенциал. Всеки ден се опитвай да се познаваш по-добре, да се обичаш по-добре. Това е като пътуване във времето - понякога циркулирайки се връщаш в миналото, понякога следваш намеренията си и виждаш себе си в бъдещето. Така постигаш и това състояние на "потока" – наслаждаваща се тук и знаеща накъде си се запътила.

- Изкуството лекува

Изкуството вдъхновява да се изразяваме. Изкуството оправдава и разстройва. Изкуството говори за онези, които нямат думи. Изкуството рамкира времето. Изкуството надхвърля времето. Изкуството ни разширява, за да създаваме повече живот. Търси го, дръж го, гледай го, докосвай го, слушай го, възхищавай му се, допускай го... То е най-мощният будилник на нашата мотивация.

- Ти си любов. Ти си щастие.


Автор: Юлия Атанасова

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама