Пластмасовите идеали и потъпкването на личността в "Ергенът"


Пластмасовите идеали и потъпкването на личността в "Ергенът"
Снимка: bTV

От всички риалити шоута, които заливат ефира, е справедливо да се каже, че „Ергенът“ накара хората да говорят най-много. Идеята да срещнеш перфектния партньор в телевизионен формат може да изглежда невъзможна, но това определено се е случвало преди, поне що се отнася до американските издания на предаването.

Докато някои елементи от „Ергенът“ изглеждат романтични, като церемонията по розите и индивидуалните срещи, другите дразнят хората. Да не забравяме, че "Ергенът" е предаване за мъж, който се среща с няколко жени наведнъж, което се гледа предимно от жени, които пък мразят мъже, които излизат с няколко жени наведнъж.

Вижте още: 5 сигурни знака, че страдате от ниска самооценка

Изглежда също, че хората имат „love\hate“ връзка с „Ергенът“ и продължават да го гледат, въпреки че не му се наслаждават или смятат, че изпраща грешно послание. Защо? Защото възприемат „Ергенът“ хем като безобидна форма на бягство от реалността, хем като преекспонирана карикатура на българското общество.

Това, което виждаме във втори сезон на формата, болезнено много напомня на типажите от първи. Сякаш сценаристите са се събрали над казана и са посипали няколко естествени момичета, които могат да блеснат с речников запас и интелигентност, няколко драматични и не дотам емоционално стабилни и, разбира се, рейтинговите „красавици“ с пластмасови мечти, идеали и външности. Онези, чиято последна цел е да спечелят сърцето на един симпатичен пианист, а се стремят към съвременния идеал – няколко хиляди последователи в Instagram и реклами на веро и дамски превръзки. Както Пам каза в последния епизод „Голяма част от момичетата нямат интерес към Евгени. Той е много специфичен човек, който не може да си пасне с всеки.“

За втора година ставаме свидетели и на грубото потъпкване на личността, на различното, на това извън стандартите. Което поражда естествения въпрос – кога двете мозъчни клетки, кубиците и хиалурона станаха „златния стандарт“? И кога нуждата от дерматолог измести нуждата от книга? Отговори няма да намерим нито днес, нито утре, още по-малко в следващия епизод на „Ергенът“. Важното е, че шоуто е замислено така, че да събуди определени реакции, а не можем да отречем, че това се получава брилянтно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Разбрах, че когато имаш истински интерес към живота и любопитен живот, сънят не е най-важното нещо.

Марта Стюарт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама