Понякога тишината е най-добрият отговор, защото не всеки заслужава вниманието ви


Понякога тишината е най-добрият отговор, защото не всеки заслужава вниманието ви
Снимка: iStock/Guliver

Отговаряйки на провокации от други хора, вие ги оставяте да ви тъпчат. Ето защо, вместо да се опитвате да контролирате другите, по-добре се научете да контролирате себе си, мислите и действията си.

Няма нужда да отмъщавате на човека, който ви е наранил. Няма нужда да обиждате някой, който ви е обидил. Не всички хора заслужават вашето внимание, дори когато става дума за нещо негативно.

Често най-правилното решение за справяне с неприятна ситуация е изобщо да откажете да реагирате по някакъв начин. Като не обръщате внимание на неприятни неща, по този начин демонстрирате своята мъдрост и зрялост.

Енергията ви е твърде ценна, за да губите неща, които ви дразнят. По този начин вие изчерпвате само позитивите си, което ще ви лиши от способността да виждате цялата красота и доброта на света.

Не всички хора са като вас и това е нормално. И хората не винаги се отнасят с вас така, както  заслужавате. Но това не означава, че трябва автоматично да паднете до тяхното ниво. Бягайки  от такива познати, вие избягвате от опитите да „спечелите“ нечия привързаност, особено ако човек не я заслужава.

7 НЕЩА, КОИТО ПРАВЯТ САМО ЧЕСТНИТЕ ХОРА

Липсата на вашата реакция не означава непременно, че сте съгласни с настоящото състояние на нещата. Можете да останете спокойни, събрани и да кажете „не“ на драмата, защото за вас е много по-важно да запазите мир в душата си.

Нямате нужда от одобрение на някой друг. Нямате нужда от хора, които казват, че не сте достатъчно добри, за да направите нещо. Вие сте способни на всичко и само от вас зависи докъде ще стигнете в този живот.

Не са ви необходими фалшиви приятели и празни връзки. Ето защо самото ви безразличие казва всичко, което трябва да се каже. Отговаряйки на провокации от други хора, вие ги оставяте да ви тъпчат. Ето защо, вместо да се опитвате да контролирате другите, по-добре се научете да контролирате себе си, своите мисли и действия.

Освен това, избирайки да бъдете смирени и спокойни, по този начин изпращате мощен сигнал, че няма да търпите неуважително отношение към себе си.

В крайна сметка понякога е по-добре да започнете отначало, отколкото да чакате, докато някой се промени и оцени вашето внимание!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама