Постоянно не ни достигат време, пари, любов, свобода...


Постоянно не ни достигат време, пари, любов, свобода...
Снимка: iStock

Постоянно нещо ни липсва! Нямаме достатъчно време, нямаме достатъчно пари, дори и любовта не ни стига.

Защо се получава така?

Отношението е възприятие, основано на предположението, че нещо липсва в света и трябва да се борим (с всички сили) за пари и други важни неща в живота си. Отношението може да внесе много тревожност, страх, стрес и отчаяние в живота на човек.

И парадоксът на това отношение е, че не ни позволява да получаваме повече.

Искаме още. Искаме много повече. Мнозина биха искали да имат повече любов, пари, време, свобода, сигурност в живота си ... Но, стискайки здраво това, което имаме, не си позволяваме да получаваме повече. Инсталирането при нужда не ни позволява да стартираме Законите за взаимност и привличане.

Ето няколко основни стъпки, които можете да предприемете, за да се отървете от тази зависимост от постоянна нужда за повече:

1. Определете от какво имате нужда

На пръв поглед може да не е очевидно, че нуждата е пагубна за живота ви (особено ако имате деца и ви се струва, че само давате, давате и давате). Но с по-подробно проучване на най-дълбоките си чувства към света и как той работи, можете лесно да определите от какво се нуждае животът ви.

Задайте си следните въпроси (и честно отговорете на тях):

Приемате ли всичко твърде сериозно и често ли мислите, че ще се случи най-лошото?

Вярвате ли, че ресурсите или парите един ден просто ще се изчерпат?

Струва ли ви се, че постоянно се борите с времето или ви липсва такова?

Мислите ли, че никога няма да продължите напред и ще се сблъскате с неуспех след провал?

Ако сте отговорили с „да“ на един или повече от тези въпроси, може да бъдете подложени на ограничения. Определянето на източника на това отношение в живота ви е най-добрият начин да започнете да оформяте нов начин на мислене и действие.

7 НЕЩА, КОИТО ПРАВЯТ САМО ЧЕСТНИТЕ ХОРА

2. Открийте благодарността

Понякога, когато чувстваме, че сме затънали в нуждаещо се мислене, може да бъде трудно веднага да преминем към идеята, че изобилието може да царува в света и в живота ни.

Благодарността е първата стъпка от нуждата към изобилието.

Най-добрият начин да почувствате благодарност (особено ако сте тъжни и изглежда, че няма за какво да бъдете благодарни) е да започнете да записвате най-малките и най-прости причини за благодарност.

Започнете да записвате всяка благодарност, която се сетите. Благодарете за това, че може да ходите, да виждате, за вашия дом, за храната ви, за семейството ви. Виждате ли? Вие сте богати!

3. Прекъснете цикъла на нуждата

Ако искате да спрете цикъла на нуждите в живота си, най-добрият начин да стартирате нов живот е да започнете да давате.

„Вие получавате през същите врати, през които давате. За да получавате свободно, трябва да давате безплатно. Качеството е по-важно от количеството, защото Вселената разширява мислите към обстоятелствата. Започнете да давате и нека Бог да доведе вашето дарение до съвършенство. " Брад Дженсън

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама