Прошката те освобождава от затвора, в който сам си се зaключил


Прошката те освобождава от затвора, в който сам си се зaключил
Снимка: iStock

Прошката може да бъде едно от най-възнаграждаващите преживявания, които можете да дадете на себе си. Да, точно така – на самите себе си!

Аз я наричам  „ПОДАРЪК“.

Ето защо....

Прошката е решението да се отървем от огорчението, което са ни причинили. Пускаме негативните чувства и премахваме фокуса и вниманието към нежеланите. Когато промените посоката на вашия фокус, посоката на вашия живот също се променя.

Нито изпитването на гняв, нито обидите няма да доведат до правосъдие към другия човек, нито ще го накарат да се замисли върху постъпката си. Мъката и болката засягат само вас. Задържането не ви дава сила - оставя ви безсилни.

Вярвам, че всеки има своя лична кармична енергия и ще изпита резултат от своите действия. Добрата новина е, че въпреки че не можете да контролирате действията и решенията на другите, винаги имате възможността да контролирате своите собствени.

"Прошката е ключът към действието и свободата."  Хана Аренд

Когато прощавате на другите, дори на тези, които сериозно са сгрешили, вие се чувствате по-позитивни като цяло и по-малко стресирани. Може дори да изпитате ползи за здравето като понижаване на кръвното налягане. Важно е да прощавате на другите, не защото те заслужават вашата прошка, а защото ВИЕ заслужавате мир. Заслужавате да се почувствате излекувани и освободени от негативните емоции.

Когато прощаваме, ние признаваме, че всички сме несъвършени и че всички правим грешки. С тази нова отворена и състрадателна перспектива можем да се научим лесно да прощаваме и да изпращаме добри пожелания дори на онези, които са ни наранили.

Да простиш на другите означава да се освободиш от ролята на жертва.

Когато вече не виждате себе си като жертва, ще видите как хората ще се отнасят по-добре с вас и животът ви ще стане по-красив.

Направете избора да простите!

Да, прошката е избор. Вие сами решавате дали да се сърдите и да таите лоши чувства в себе си или точно обратното- да запазите позитивното и да простите...

Дори когато е трудно.

Дори когато нарушителят не съжалява.

Дори когато не искаме.

Дори когато е необходимо да го правите отново и отново, ден след ден.

Освободете се от нуждата да вините когото и да е, включително и себе си.

Изборът да простим винаги е подарък, който даваме сами на себе си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама