Случайност ли е това?


Случайност ли е това?
Снимка: iStock/Guliver

Случайност ли е това?

Някога случвало ли ти се е?

Каниш се да звъннеш на позната, с която не си се чувал от месец, а неочаквано се обажда тя.

Научаваш за интересна книга и решаваш, че искаш да я прочетеш. На другия ден се отбиваш в дома на приятел, влизаш в антикварен магазин или се качваш на влака и – хоп – попадаш на книгата.

Тананикаш си стара песен, пускаш радиото и я чуваш.

Или пък?

Излизаш на среща и си мислиш: „Ще бъде ужасно да срещна бившия ми съпруг!“ Влизаш в ресторанта и веднага го виждаш с новата му годеница.

Купуваш си нова кола и си казваш: „Дано не я надраскам.“ Не минават и двайсет и четири часа и някакъв хлапак разбива задните ѝ стопове с открадната пазарска количка.

Цяла година планираш ваканцията си на ски. Безпокоиш се: „Дано не се разболея!“ Хващаш настинка по време на полета и прекарваш цялата седмица в хотелската си стая.

Всички тези неща могат да се обяснят със случайността. Но в това има нещо повече.

Квантовата физика вече е доказала онова, на което духовните водачи учат от три хиляди години насам: мисълта оказва въздействие върху материята и всичко – хора и събития – е свързано.

Мислите са напълно реални. Твоите мисли създават обстоятелствата около теб. Но това е само половината истина. По-важното всъщност е как се ЧУВСТВАШ.

Тази книга обяснява защо СЕ СЛУЧВАТ ХУБАВИ НЕЩА, КОГАТО СЕ ЧУВСТВАМЕ ДОБРЕ, защо СЕ СЛУЧВАТ ЛОШИ НЕЩА, КОГАТО СЕ ЧУВСТВАМЕ ЗЛЕ и как да се чувстваме по-добре, за да ни се случват още повече хубави неща.

В този процес може да получите прозрение по въпросите:

защо бедите понякога сполетяват добрите хора;

защо плацебото върши работа за разлика от диетите;

защо богатите правят пари – дори по случайност;

защо напоследък Джейн среща обожатели на всяка крачка.

Дали ще намериш работата на мечтите си, ще съхраниш здравето си или ще откриеш идеалния спътник в живота зависи от начина, по който се ЧУВСТВАШ.

„Как работи животът“ може да укрепи вярата ти в онова, което логиката смята за невъзможно, но което дълбоко в себе си винаги си знаел.

Животът ти не е лотария. И никога не е бил.

От книгата "Как работи животът" на Андрю Матюс

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама