Споделяйки благодарността си с някого, вие я умножавате


Споделяйки благодарността си с някого, вие я умножавате
Снимка: iStock

Как да разберете, че в живота ви има нещо, което забравяте да оцените? Искате ли да знаете за това? Тогава четете нататък!

Обновете списъка си с неща, за които сте благодарни

Редовно ли правите такива списъци? Ако е така, тогава знаете, че те включват важни аспекти от живота ви. Благодарни сте, че нямате здравословни проблеми. Благодарни сте, че имате семейство и приятели. Без съмнение, това са най-важните компоненти от живота ви!

Независимо от това, анализирайки ежедневието, възможно е да открием нещо друго, за което можем да почувстваме признателност. Опитайте се да назовете поне 10 неща, на които не сте обръщали много внимание преди/

Ето моя списък за днес:

Благодарна съм, че имам кафе машина! (Обожавам кафето.)

Благодарна съм, че ежедневно си общувам с приятелите си в общия чат! (Обичам да препрочитам някои от съобщенията, защото ме радват искрено.)

Благодарна съм за обичта на семейството ми и любимия човек!

Благодарна съм, че през зимата слънцето често огрява целия град! (Все едно е пролет.)

ИМА ГРЕШКИ, КОИТО МОГАТ ДА РАЗРУШАТ ЖИВОТА ТИ

Представете си, че сте загубили всичко това

Има една фраза, която много обичам да повтарям: "Представете си, че сте загубили всичко, което сте имали... Изведнъж трябва да го върнете...". Как бихте се почувствали?

Какво ще се случи с вас, ако загубите нещо важно? Как бихте се почувствали, ако изведнъж нямате вече най-добър приятел или работа, която толкова сте харесвали? Ами ако изведнъж нямате храна и свободен достъп до вода?

Помислете си върху тези неща внимателно! Подобни мисли помагат да погледнете различно на това, което ви заобикаля.

Благодарете за хората от живота си

Споделяйки благодарността си с някого, вие я умножавате. Казвали ли сте някога на колега в офиса, че именно чувството му за хумор ви помага да преживеете края на една особено трудна и дълга работна седмица?

Казахте ли на любимия си човек, че се чувствате толкова добре до него, че с удоволствие се прибирате у дома след тежък ден? Казахте ли на някой от семейството си, че сте изключително щастливи да го видите в къщата си на Коледа?

Те мечтаят да чуят тези думи! Освен това, като не кажете сега, по-късно ще съжалявате за неизказаното. Мнозина съжаляват, че не са казали навреме на своите близки за чувствата си.

Какъв урок можете да научите от тази статия?

В живота ви има безброй неща, за които трябва да благодарите всеки ден. Много повече, отколкото си мислите.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама