Има грешки, които могат да разрушат живота ви


Има грешки, които могат да разрушат живота ви
Снимка: iStock

Често грешките са в основата на мислите, действията и решенията, които вземате, но някои от техните последици са толкова красиви, че искате да ги повторите отново и отново. Има обаче грешки, които могат да разрушат живота ви завинаги! Ето кои са те:

Да живеем в миналото

Всички хора сме различни, но всички имаме равни възможности. Не говорим за социалната рамка, а за целта на живота на всеки от нас. Дори миналото да ни е донесло море от щастие, е възможно тези спомени сега да ни пречат да продължим. Време е да приемем факта, че сме преминали линията, която е израснала като каменна стена зад нас.

Щастливото минало е определен етап от нашата формация. Когато то вече не е там и остават щастливи спомени, трябва да получите нови положителни емоции, така че след година "дне"“ да се превърне в красив спомен. Щастието се крие в живота, а самият живот е само кратък момент.

Страх от поемане на рискове

Всички знаят фразата: "Титаник е построен от професионалисти, а ковчегът от аматьори". Тя вдъхновява всички ни. Всичко в живота е елементарно, просто обичаме да усложняваме нещата. Може би решението ви днес все пак да се обадите на точния човек, да изпратите автобиографията си за високо платена позиция в голяма корпорация, да изтеглите пари от депозита предсрочно, да изпратите оферта на най-капризния клиент или да признаете чувствата си към непостижим на пръв поглед човек - всичко това може да  промени целия ви живот за един миг. Защо не го направите още сега?

Страхувате се да рискувате, защото се страхувате, че това може да е следващата ви грешка. Но светът често оценява грешките. В тях се ражда диалог, а в диалога е истината.

Не живеем така, както искаме

Има хора, около които животът е в разгара си. Те мислят извън кутията, ярко, понякога нелогично, но така истински.

На пръв поглед изглежда, че такива хора са несериозни и не носят отговорност. Но те са щастливи. Призоваваме ви да не прекарвате живота си работейки работа, която не ви харесва, общувайки с токсични хора и живеейки на място, което ви потиска. Затворете очи и си представете какво искате да направите в момента. Искате малко сладолед? Отидете и си купете! Мечтаете за ваканция? Започнете да обмисляте къде да отидете през уикенда! Не се страхувайте да живеете, както ви харесва!

Потърсете начини да не очаквате щастие в бъдеще, но му се насладете сега.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Истината е, че всички ще те нараняват; просто трябва да намериш онзи, за който си струва да страдаш.

Боб Марли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама