Съдбата ни изправя пред избор, но ние сами решаваме кой път да изберем


Съдбата ни изправя пред избор, но ние сами решаваме кой път да изберем
Снимка: iStock

Вярваш ли в съдбата? Мислиш ли, че всеки от нас има своя собствена съдба, която да следва? Понякога хората си мислят, че техният жизнен път е предопределен отгоре и че нищо не може да бъде променено. Но подобно мнение е крайно погрешно. Последната дума винаги ще бъде ваша!

"Всеки живот, въпреки неговата дължина и сложност, всъщност се състои от един-единствен момент - момент, в който човек осъзнае кой е той!" - Хорхе Луис Борхес.

Аз съм отговорен за живота, който съм избрал!

Понякога ни е трудно да поемем отговорност за това, което не ни харесва или за това, което отхвърляме. Обвиняваме съдбата за собствения си живот. Но избрал ли е някой такъв живот за нас? Не сме ли ние отговорни за постъпките си? Да, начинът, по който живеете, е ваш избор. Вие сте свободни да управлявате живота си, както искате.

Животът винаги е пълен с несигурност и затова дори най-неблагоприятните обстоятелства могат да бъдат променени. Единственият проблем е, че хората съзнателно търсят негативната страна във всяка ситуация, искайки да избегнат това, което не признават.

Представете си, че не ви е приятно с настоящата ви ситуация в живота. Какво ви пречи да я промените? Има ли реални ограничения или се вмъквате в някаква рамка? Опитвате ли се да разрешите проблема или се оставяте на съдбата?

Всички видими за нас граници съществуват в по-голямата си част във въображението ни, а не в реалния свят. Хората се ограничават, като не искат да разрушават тези граници. Но можем да го направим. Няма трудности, с които не бихте могли да се справим. Помнете, че умът ви е надарен с огромна сила и ако искате да постигнете нещо много силно, определено имате възможността да получите това, което искате.

НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ: ОТ ВАС ЗАВИСИ ДАЛИ ЩЕ БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ!

Поемете риска да живеете!

Звучи просто, нали? Но лесно ли е всъщност? Но защо да поемаме риска? Защото животът не е лесен, а е път, пълен с успехи и неуспехи.

В риск вие избирате живота на мечтите си и никоя съдба никога няма да ви принуди да живеете по различен начин. Много е удобно да се разработи следният подход към трудностите в живота: "Не отговарям за промените и затова просто трябва да свикна с тях".

Няма значение дали сте млади или по-възрастни. На всеки етап от живота ви ще ви очакват проблеми, страдания, безпокойство и загуба. Но вие ще се справите с тях, защото сте надарени с необходимата сила и умения. Само не обвинявайте съдбата за всичко.

Съдбата ни изправя пред избор, но ние сами решаваме кой път да изберем. Не забравяйте това и живейте живота, който искате!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама