Съсредоточете се върху това, което наистина има значение за вас


Съсредоточете се върху това, което наистина има значение за вас
Снимка: iStock/Guliver

Най-ценните ни стоки не са нашите смартфони, 3D телевизори, чисто нови коли или дори нашите големи и впечатляващи къщи.

Нашите най-ценни стоки не могат да бъдат намерени в банката. Те не могат да бъдат поръчани онлайн. Истината е, че те са в много кратък списък.

Сред най-ценните ни „стоки“ са нашата цел, време, здраве и взаимоотношения.

Как стигнах до този извод?

Преди няколко години разбрах, че трупам в живота си много неща, които всъщност не са имали значение за мен и не са ми говорили на духовно ниво. Повече ангажименти, които нямах възможност да спазвам. Всичко това ме остави да се чувствам малко тъжна и неизпълнена. Чувствах, че нещо ми липсва, но не бях сигурна какво е това.

Последва период на доста дълбока размисъл. След това започнах да предприемам някакви действия въз основа на всичко, което премислих. Освен всичко друго, това действие означава:

Сбъднах своя голяма мечта да напиша книга, макар че преди не вярвах в това.

Разбрах, че ценя свободата и гъвкавостта над способността просто да печеля повече, и сега търся съответно нови начини за живот.

Натрупах по-малко материални притежания, но се насладих на повече духовни и истински (пътувания и празници, събития, житейски опит).

Създадох собствен микро-бизнес, така че да имам по-голям контрол върху това каква работа имам и как печеля клиенти.

Срещнах и се омъжих за човек, който ме обича със сърцето си, който ме уважава и подкрепя. Човек, който е духовно богат.

Резултатът от тези и други промени е, че качеството на живота ми се е подобрило значително. Именно това ме доведе до осъзнаването, че нашата цел, време, здраве и взаимоотношения са сред най-ценните ни притежания.

Целта е нашата причина да живеем и да продължаваме напред!

Тя движи нашите действия. Тя подхранва нашата страст. Тя обхваща нашата работа, нашите взаимоотношения и подходът ни да живеем живота си.

Нашата цел е това, което ни крепи, когато животът стане труден. Нашата цел дава на живота допълнителен смисъл и богатство.

Времето е едно от най-ценните неща на света!

Времето е ограничен ресурс; веднъж похарчен, вече го няма. Не можем да си върнем времето, но можем да бъдем избирателни и да си служим внимателно с времето, с което разполагаме.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама