В душата си винаги ще намерите уединено място, където можете да отидете по всяко време


В душата си винаги ще намерите уединено място, където можете да отидете по всяко време
Снимка: iStock

Вие сте напълно достатъчни. Имате достатъчно от всичко. Правите достатъчно. Затова поемете дълбоко въздух, спрете да държите на безпокойството си и просто изживейте този момент.

Всеки от нас не харесва някакъв аспект от себе си, живота си или характера си. И ние сериозно наказваме себе си за това.

Страхуваме се от несигурността, защото вярваме, че не сме достатъчно добри, за да се справим с нея. Ние не се доверяваме на себе си, защото през дългите години живот сме създали изключително негативна картина на себе си. Ядосваме се на себе си, че не ядем това, което ни е нужно, за това, че се разсейваме от дреболии и отлагаме важни неща, за гледането на телевизионни предавания или играенето на игри по телефона и т.н. Ние сме невероятно взискателни към себе си и това постоянно ни гризе отвътре.

Чувството ни за несигурност в себе си влияе върху всичко, което правим. То изпълва живота с ненужен стрес и безпокойство, ограбва нашето щастие.

Но ако можем да се обградим с любов и уважение, рано или късно ще излекуваме раните си. Всеки може да се промени. Можем да се справим с несигурността, хаоса и трудностите по много по-здравословни начини.

Живейте в настоящето, а не в миналото или бъдещето!

За съжаление само няколко души живеят там, където наистина са - в настоящето. Твърде много от нас са в облаците и се опитват да живеят в различно време и място, отново и отново се връщат към това, което веднъж е спряло духовния им напредък. И докато живеят там, реалният им живот минава покрай тях и те дори не го забелязват. И ако разбирате, че сте един от тях ... кажете „достатъчно“! Не позволявайте това, което вече се е случило или това, което може да се случи, да отрови живота ви, като ви лиши от щастие и отслаби самочувствието ви.

Отделете време, за да осъзнаете какво искате и от какво имате нужда в момента. Отделете време, за да обичате, да се смеете, да плачете, да учите, да работите и да продължите напред.

Погледнете в собствената си душа.

Помнете, че в сърцето си винаги ще намерите уединено място, където можете да отидете по всяко време. Там винаги цари спокойствие и любов. Погледнете в собствената си душа. Правете го всеки път, когато се почувствате тъжни. Всеки път, когато се страхувате от нещо или се ядосвате на някого. Погледнете там, когато седите в задръстване в колата си или преди да се наложи да говорите пред публика, от която се страхувате. И не забравяйте да погледнете там, когато сте щастливи.

Същността на вашето същество е любовта и тя е повече от достатъчна във вас. Душата ви знае това от самото начало и сега ви чака да го разберете.

Затова погледнете в това тихо и удобно място дълбоко в душата си още сега. Нека любовта и спокойствието ви завладеят. Животът ви е наред, дори когато не изглежда така. Мирът и спокойствието царуват в душата ви. Дишайте свободно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама