Важното е не да преследвате пеперуда, а да се грижите за градината, където пеперудите ще летят сами


Важното е не да преследвате пеперуда, а да се грижите за градината, където пеперудите ще летят сами
Снимка: iStock/Guliver

Пеперудите- това са хората, около вас. Градината- това е собствената ви душа!

Искам да споделя с вас един ценен съвет, който никога не съм искала в живота си, но не мога да забравя: "Независимо от моралните задължения, никога не бягайте след някой, който посочва къде е вашето място." На въпроса защо да действам толкова радикално, отговорът, който получих по-късно, ми помогна да погледна по-трезво света в най-различни ситуации.

Отначало ми казаха „да не бягам след никого, дори и след себе си, защото хората искат да бъдеш с тях, а не да ги гониш“. След това последва втората част на урока: „Ако някой иска да си тръгне, пуснете го, защото ако все още имате какво да предложите на другите, тогава няма да има нужда да молите за нищо.“

„Важното е не да преследвате пеперуда, а да се грижите за градината, където пеперудите ще летят сами.“, Марио Куинтано.

Няма нужда да бягате след никого, дори и след себе си.

Какво означава да бягаш след себе си? Звучи странно, но може да се случи и на вас. Често се чувстваме по-добре, когато бягаме от всичко, което ни се случва или когато го оставим да ни подмине.

Опитвайки се да сме в крак с предишната версия на себе си, ние по този начин предотвратяваме възможността да продължим напред. В такива моменти е необходимо само да гледаме напред, преследвайки нещо друго, непознато за нас, но вече толкова желано. Например вашето бъдеще. Ако се стремим към предишната версия на себе си, тогава напредъкът ще стане невъзможен.

Рядко се осмеляваме да спрем, страхувайки се да се изправим пред празнотата. Същото се случва, когато мислим за отношенията си с другите.

Всеки от нас има поне няколко души, които иска да има близо до себе си. Въпреки че те, от своя страна, може да не искат същото. Така че вероятно ще ви е трудно да приемете факта, че човек е в състояние да ви изхвърли от живота си, след като сте се разкрили пред него.

Но колкото и да е трудно, в такива моменти е полезно да запомните, че за да поддържате отношения е жизненоважно да поддържате интерес един към друг. Ако няма интерес и самата връзка няма да потръгне, защото любовта винаги подхранва взаимното желание да опознаете партньора си и всичко, което е свързано с него.

Погледнете вътре в себе си и си помислете - сигурен ли сте, че не искате да вървите напред, избирайки темпото на собствения си живот?

 „Някой отглежда собствената си градина и се грижи сам за собствената си душа, вместо да чака човека, който ще му донесе цветя“, - Хорхе Луис Борхес.

Наред с други неща, развитието включва способността самостоятелно да определяте посоката и темпото на живота си. Вие решавате как да развиете това, което вече имате и как да дарите любов.

И не забравяйте, че този, който сте загубили, просто не е знаел как да приеме тази любов. Споделете вътрешния си свят с тези, които наистина го искат, защото това е единственият начин да обърнете внимание на някого.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама