Вдъхновяващи цитати на Ал Пачино


Вдъхновяващи цитати на Ал Пачино
Снимка: Getty Images/Guliver

Алфредо Джеймс Пачино, известен само като Ал Пачино, е един от любимите ни актьори. Познат от филми като "Кръстникът", "Белязаният" и "Усещане за жена", той безспорно е едно от най-големите холивудски имена. Днес ви предлагаме да прочетете някои от най-запомнящите му се цитати.

"Лесно е да се заблуди окото, но е трудно да се заблуди сърцето."

"Накрая разбираш, че животът е игра на сантиметрите. Също като футболът. Защото и в двете игри - и в живота, и във футбола, имаш ужасно малка възможност да грешиш. Една стъпка в грешната посока и всичко отива на вятъра. Една секунда закъснение и изпускаш момента."

"Когато всичко работи, човек престава да се показва и доказва на другите. Когато човек е силен, той излъчва спокойствие и не влиза в излишни битки. Когато обикнеш настоящето, спираш да бъдеш обсебен. Тогава човек става самостоятелен, уповава се на вярата в себе си, знае на какво е способен и не се нуждае да убеждава другите."

"Животът е пътуване с влак. Първо минаваш през един дълъг тунел, без да знаеш къде води той. След това, някъде към 50-те, влакът излиза от тунела на светло и в далечината виждаш голяма планина — крайната цел на пътуването. Аз вече зърнах планината. Това е едно ужасно усещане, което смразява кръвта."

"За хората, за които съществувам от време на време, аз нямам време."

"Любовта е много важно нещо, но преди всичко имаш нужда от другар – искаш в края на краищата да си прав, ако кажеш, че жената, с която си, е твой приятел. Това има отношение към доверието. За всичко е нужно време. Любовта минава през различни стадии на развитие. Но оцелява."

"Най-трудното нещо в това да бъдеш известен, е, че хората винаги са мили вас. Водиш разговор и всеки се съгласява с това, което казваш - дори и да говориш пълни глупости. Трябва хората да могат да ви кажат, каквото не искате да чуете."

"Вярвам, че в рамките на денонощието има само един ден. На човека е даден днешният ден и нищо повече."

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама