Винаги бъди мил с тези, които те обичат повече от всичко друго- твоите родители!


Винаги бъди мил с тези, които те обичат повече от всичко друго- твоите родители!
Снимка: iStock

Родителите от първия ден се грижат за всяка наша нужда. Те не спят през нощта, грижат се за нас, когато сме малки и правят всичко възможно, за да израснем като щастливи възрастни. Така е, нали?

И въпреки че в напреднала възраст родителите понякога могат да дразнят децата си, много е важно да не забравяме за всички онези неща, които са направили за нас. Разбира се, те също могат да правят грешки, но майките и бащите са тези, които искат най-доброто за децата си. Те държат ръката ни в моменти на нашата слабост и споделят моменти на радост с нас. Родителите са най-важните хора в живота ни.

Наскоро попаднах на историята от неизвестен автор. Тя разказва за мъж и неговия син. Тази история определено си заслужава да бъде прочетена.

„80-годишен мъж седеше на дивана в къщата си с 45-годишния си син. Изведнъж на прозореца им седна голяма врана.

Бащата попитал сина си: "Какво е това?" Синът отговорил: „Врана“. Няколко минути по-късно бащата задава същия въпрос: "Какво е това?" Синът отговори: "Тате, току-що ти казах, това е врана!"

След известно време бащата попитал сина си за трети път: "Какво е това?" Сега в гласа на сина се усетило откровено раздразнението: „Това е врана, не разбра ли?“ Но бащата задал същия въпрос и за четвърти път...

И тогава синът започнал да крещи на баща си: „Защо продължаваш да ме питаш едно и също нещо отново и отново, аз вече ти казах, че това е врана?!“ Бащата станал от дивана и отишъл в стаята си, за да вземе една стара изтъркана тетрадка. Това бил дневник, който е водел от самото раждане на детето си.

ИДЕАЛЕН МОМЕНТ НЯМА! ДНЕС Е ВСИЧКО, КОЕТО ИМАМЕ!

Той помолил сина си да прочете един от записите в дневника, който гласи следното:

„Днес, когато малкият ми тригодишен син седеше с мен на дивана, на прозореца кацна врана. Той ме попита 23 пъти какво е това, и 23 пъти аз му отговорих: „Това е врана, сине“. Всеки път, когато задаваше въпроса си, с любов го прегръщах. Това изобщо не ме дразнеше и по-скоро чувствах само любов към детето си. "

Виждате ли, когато сме малки, родителите ни трябва да се примирят с много досадни неща. Може да не забележим това, но с напредването на възрастта родителите се нуждаят от повече внимание. Понякога поради това те започват да усещат тежест. Ако се отнасяте с тях без уважение, те ще увехнат много по-бързо.

 

Нямаме много време на този свят и търпението вероятно е по-малко от това, което можете да предложите на родителите си. Винаги бъдете мили с тези, които ви обичат повече от всичко друго.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама