Идеален момент няма. Днес е всичко, което имаме!


Идеален момент няма. Днес е всичко, което имаме!
Снимка: iStock

Когато бях в началното училище, родителите ми ми казаха: "Каквото и да решиш да направиш, когато пораснеш, основното е да ти носи щастие".

"Щастието е основното постижение в живота", каза ми баща ми по време на един от нашите разговори. - Естествено, не винаги се постига толкова лесно, колкото изглежда. Майка ти обича да помага на хората. Ето защо тя стана медицинска сестра и се грижи за пациенти в психиатрията. Харесвам поезията. Обичам да чета и пиша. Затова станах учител по английски. И двамата намираме щастие в сложната работа, която вършим всеки ден."

Няколко години по-късно ми се случи доста интересен инцидент. По това време бях вече шестокласничка. Класният ръководител реши, че съм проблемно дете. Знаете ли как тя стигна до това заключение? Веднъж зададе въпрос на целия клас: "Какви искате да станете, когато пораснете?" Когато дойде моят ред, аз отговорих: "Искам да бъда щастлив човек." Тя ми каза, че не разбирам въпроса ѝ. И аз ѝ отговорих, че тя не разбира живота.

До ден днешен си спомням какво каза баща ми. Никога не забравям, че дори и в най-сложната ситуация мога да намеря щастие.

Хората са свикнали да вярват, че животът трябва да бъде по-прост, отколкото е. На каквото и да е посветен животът ни, тази вяра в простотата винаги остава при нас. Без да го осъзнаваме, очакваме, че няма да има трудности по пътя ни, че веднага ще можем да стигнем от точка А до точка Б, без да имаме препятствия.

Очакваме, че не трябва да се справяме с неудобства. И когато ги срещнем, започваме да чакаме момента, в който тези трудности и неудобства се изпаряват сами.

Но идеален момент няма! Трябва да се справим с живота сами и да действаме тук и сега.

Как да постигнем всичко това?

Действайте последователно и целенасочено, отдавайки цялата си сила и цялото си сърце на това, което правите. Трябва да използвате възможността, която имате днес. Това е вашият идеалният момент.

Пазете вярата в сърцето си, че всеки момент от живота ви трябва да бъде изпълнен със смисъл и вълнение. Повярвайте, че всеки миг е красив по свой начин. Тук е подходящо да цитираме малък откъс от книгата "Върнете се към щастието: Променете мислите си и света около вас. "Научете се да мислите за всички видове изпитания като път към поредния триумф."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама