За да получава енергия, човек трябва да бъде в състояние на равновесие


За да получава енергия, човек трябва да бъде в състояние на равновесие
Снимка: iStock

Следвайте тези основни енергийни закони, които ще увеличат вашата енергия и ще се почувствате много по-уверени в себе си!

Знанието има сила

Това означава, че дадена информация може едновременно да повиши настроението ви, тоест да повиши енергията ви и да я развали, тоест да намали силата ви. Филтрирайте информацията, която получавате. Стеснявайте или премахвайте каналите, по които получавате отрицателна информация. Увеличете положителните канали.

Животът е движението на енергията

По този начин, за да бъде енергията ви на правилно ниво, е необходимо да се предотврати застоя в тялото ви, както физически, така и психически. Движете се повече, учете нови неща, непрекъснато се развивайте, поставяйте си цели и ги постигайте.

За да получава енергия, човек трябва да бъде в състояние на равновесие

За свободен приток на енергия човек трябва да бъде в състояние на равновесие и баланс на тялото, ума, поведението и външната среда.

Енергията се увеличава поради връзката между външни събития и вашето състояние

За да повишите енергийното си ниво, трябва да проследите връзката между външни събития и вашето състояние. Всички хора са различни, което означава, че един човек, под въздействието на това събитие, може да се почувства комфортно, докато друг ще почувства дискомфорт, а следователно и отлив на енергия.

Това лесно се разбира от примера на топлината. Има хора, които лесно могат да седят във ваната поне половин час, колкото и да е гореща водата, а има и такива, които се чувстват зле след 5 минути.

Енергията зависи от вашите мисли и фокус

Това, което фокусирате върху мислите и вниманието си, много сериозно се отразява на вашата енергия. Ако през повечето време се тревожите за нещо, притеснявате се, страхувате се от нещо, тогава енергийното ви ниво ще бъде изключително ниско. Освен това, колкото повече внимание обръщате на това, толкова повече енергия губите. Целият парадокс е, че отрицателните мисли те изтощават, а положителните мисли те зареждат. Така например, за да повишите нивото на жизненост, трябва да се съсредоточите върху източника му - тоест външната енергия, а не върху проблема, който възниква поради липсата му - тоест умората. Необходимо е да премахнете не умората, а да увеличите енергията си. Тогава умората ще премине.

Стресът потиска енергията

Стресът и други отрицателни реакции имат огромен ефект върху вашата енергия и храносмилането. За да ги премахнете, се нуждаете от състояние на релакс и почивка, което може да се постигне чрез използването на фактори, които повишават настроението ви. 

Естествените ритми и околната среда влияят на вашата енергия

Има специални природни ритми. Дейностите в съответствие с тях повишават енергията и ефективността, в случай на нарушение, общата ефективност намалява и умората се увеличава. Околната среда - хора, природа, градове - също влияе върху състоянието на енергията на тялото.

Почивката възстановява енергията

За ефективното функциониране на вашата енергия са необходими периоди на почивка както физически, така и психологически. Това означава, че 1 ден в седмицата трябва да бъде посветен на почивка и релакс. И веднъж на тримесечие да си организирате 3-дневни мини ваканции.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама