За какво най-често мрънкаме и защо да спрем


За какво най-често мрънкаме и защо да спрем
Снимка: iStock/Guliver

Тази сутрин една приятелка ми зададе екзистенциалния въпрос "Случват ли ти се хубави неща?" Отговорът ми беше амбициозен и надявам се пророчески: "Не, но ще започнат да ми се случват!“

И се замислих за всички хора около мен, които постоянно се оплакват. Имам усещането, че съм попаднала в някаква група на анонимните неудачници. И така, да чуем за какво постоянно някой около мен мрънка...

"Мъжете са такива боклуци“

Голямо клише. При това невярно. Защото има и мъже, които остават верни на приятелките си въпреки други жени, които им се предлагат на промоция, които ти правят мили изненади за рождения ден, бягат от работа, за да снимат птици и след това да ти показват каква е разликата между мъжките и женските. Истината е, че всяка жена си заслужава мъжете в живота си и ако все попада на боклуци, може би е хубаво да се замисли дали самата тя не се е превърнала в кошче за отпадъци.

"Писна ми от тия дъждове, искам слънце"

Да недоволстваш срещу времето е по-тъпо и от това да се опитваш да го промениш. А като се появи слънцето, ще започна да чувам оплаквания от непоносимата жега... просто някои хора никога няма да бъдат доволни.

"Имам най-скапаната работа на света“

А защо не я напуснеш? Никой не те е вързал. Човек трябва да се научи да застава зад думите си и с действия. А не само да говори. Ако наистина смяташ, че шефът ти се държи с теб като с куче, че те тъпче и спира "полета на таланта ти“ - промени нещата. В крайна сметка като си толкова велик ще си намериш друга работа – по-добра, по-платена, даже и в тази криза. Ако не – ще си седиш вкъщи, все ще се намери кой да те издържа!

"Дебел/а съм“

Всъщност да! Но за съжаление калории не се топят с повтарянето на тази фаза. Става с яко блъскане във фитнеса. Другата алтернатива е по-добре една седмица срам на плажа, отколкото цяла година глад и мъчителни тренировки. Ти избираш, но моля те – спри да говориш и действай!

"Никой не ме харесва“

А има ли защо? Я изброй 3 причини, заради които си заслужава да те харесват. Нещо се затрудняваш ли? Спокойно, скромността е за хора, които нямат други качества.

"Нещастен съм"

Защото те е страх да си щастлива.

Източник: onlinepriatelka.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама