Защо трябва да уважаваме враговете си


Защо трябва да уважаваме враговете си
Снимка: iStock

Не бива да подценяваме враговете си. Те трябва да бъдат уважавани! Намаляването на достойнството на нашите противници е първата и най-голямата стъпка към поражението. Има много други причини, поради които трябва да обичате и уважавате враговете си. Вижте кои са те!

Независимо как са се появили враговете в живота ви, трябва да ги оцените и да разберете, че взаимодействайки с тях, можете да научите нещо и да натрупате опит.

Способност за справяне с гнева

Когато става въпрос за необходимостта да се справите с негативните емоции, можете да научите това, общувайки с враговете си. Дори и да сте твърде враждебни, не го показвайте! Усъвършенствайте самоконтрола и добронамереността. Притежавайки ги, вие ще се научите да водите диалог с любимите си хора, което ще ви помогне да избегнете конфликти в трудни житейски ситуации. Вашите врагове са като онези терапевти, които ви дават възможност да контролирате импулса на гнева.

Способност за състезание

Взаимодействайки с враговете, можете да демонстрирате своята конкурентоспособност. Личностите, които не харесвате, стават идеални съперници. Покажете, че сте по-добри от тях и сте достойни за повече уважение. Без скандали, покажете издръжливост! Известно е, че спокойствието в конфликтни ситуации води противниците до ярост. Не им оставяйте никакъв шанс да се насладят на вашата уязвимост.

Намирането на мотивация за конкуренция е интересен процес. Работата срещу противник обаче е трудна и преди да направите предизвикателство, трябва да сте сигурни, че конкуренцията няма да ви причини вреда.

Враговете могат да станат съюзници

Всеки човек има положителни качества. Те без съмнение са характерни и за враговете ви. Може би в някои от тях ще откриете сходни качества. Опитайте се да установите контакт и да се сприятелите. Човек е силен не когато е заобиколен от врагове, а когато има много приятели. Ако връзката ви стане дългосрочна и силна, заедно ще ви бъде по-лесно да се състезавате с всеки друг.

Враговете са призма, през която се вижда положителното

Когато всичко ви се струва отрицателно, е много важно да запалите искрица надежда в сърцето си. Тогава се научете да гледате пред погледа на враговете си. Умствено пожелавайте късмет на враговете си, помислете, че страдат заради собствения си гняв. Но вие не сте такива и можете да се наслаждавате на положителното, което ви заобикаля.

Враждебността може да възникне поради недоразумения

Понякога причината за появата на враг в живота ви може да бъде нещо безобидно. Например някой неуспешно се е пошегувал с вас и сега съжалява за това. Намерете сили да простите, говорете с нарушителя. Такъв диалог ще ви помогне да направите полезни изводи за себе си. Опитайте се да поправите ситуацията сами и да подобрите отношенията. Ще се почувствате като победител.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама