Гери Баева от COCO - усмивката й стопля сърца и печели приятели


Гери Баева от COCO - усмивката й стопля сърца и печели приятели
Снимка: Личен архив

"Важно е всичко да се случва със сърце и да разбираш хората, да ги чуваш, да правиш не просто бизнес, а да сбъдваш мечти, колкото и незначителна да звучи мечтата за красиви нокти и коса." Определено сме съгласни с думите на чаровната Гери Баева. Тя и нейните момичета от COCO Dry Bar & Nail House знаят, че жените обичат и заслужават да бъдат обгрижвани. В салоните на веригата (вече са три) ще се погрижат да имате хубава прическа и безупречен маникюр... и не само. Основният двигател е Гери, която разбира дамите и иска да им предложи най-доброто, защото знае, че клиентът трябва да бъде преди всичко приятел. И тъй като наближава най-женският месец, тя ни разказа повече за себе си и ни сподели няколко ценни бюти съвета.

Опиши се с 3 думи.

Търсеща. Мечтателка. Жена.

Кафе или чай и по колко?

Само чай последните две години, при всеки удобен случай, с наслада и качествени блендове. 

Какъв е сутрешният ти ритуал?

Прегръдките на моя син Тома. В допълнение - спорт и след това денят може да започва.

Каква искаше да станеш като малка?

Стилист, но днес от тази момичешка мечта ми е останало само шопингът за гардеробите на приятелки ми.

Ти си собственик на веригата COCO Dry Bar & Nail House. Разкажи ни за началото и кои сте COCO днес?

СОСО е едно желание за промяна на тези услуги и блян от моя страна да създадем мечтаните за всяка от нас места. Реално в СОСО предоставяме услугите така, както бихме искали ние самите да ги потребяваме – с нужното високо качество, разбиране желанието на човека срещу нас, консултация и преди всичко съвет, професионално, с внимание към всеки елемент от визията, работа с качествени продукти, повече от добро отношение, уютната предразполагаща към почивка среда и приятелската усмивка.

Преди четири години успяхме да съчетаем всичко това в едни внимателно обмислени концепции и създадохме нашите места с голямо желание и надежда все повече колеги да ни последват в това да предлагаме една стойностна услуга и най-вече преживяване на клиентите. Днес, обръщайки се назад, съм доволна от цялата магия, която витае около нас и зашеметителният брой истински СОСО момичета, защото виждам колко е важно да се случва всичко със сърце и да разбираш хората, да ги чуваш, да правиш не просто бизнес, а да сбъдваш мечти, колкото и незначителна да звучи мечтата за красиви нокти и коса. 

Смяташ ли, че българката знае как да се грижи за ноктите си или често ги пренебрегва?

В психологията на българина е заложено да се грижи за себе си, по всякакъв начин - да посещава ресторанти и клубове, да се облича по последна мода и да поддържа визията си. Всеки търси начин според възможностите си. Мога да говоря за нашите клиенти, които си доставят удоволствието ежеседмично да се грижат за косата и ноктите си. Повечето дами са или мами с малки бебета, които имат нужда от своите моменти, или работещи и можещи жени, които поставят себе си пред другите понякога, правят онези малки неща, които ги карат да се чувстват добре. Удивително е и колко млади клиенти имаме в салоните, с всяка година броят им се увеличава, а колкото по-отрано една млада дама се грижи за външния си вид, толкова по-дълго ще запази себе си.

Ако можеш да дадеш само един важен съвет към дамите относно маникюра им, той би бил?

Красивият маникюр е поддържаният. Даже не говорим за лак, цвят, тенденции и декорации по ноктите. Същата сила, даже понякога и повече, ще имат ръцете, ако ноктите са с добра форма, поддържани кожички и един лек блясък от редовна хидратация на кожата. Бих препоръчала редовно и целогодишно да се правят дълбоко хидратиращи процедури за ноктите и кожата на ръцете и краката - това ще запази добрия им вид във всеки един момент.

Какви са тенденциите при маникюра за пролет 2019?

Водещите трендове са пастелни тонове, ретро перла и мат. Къси нокти, натурални форми, нищо общо с екстремно дългите и остри нокти, както последните години. Бижута, камъни, перли, всичко върху нюд цветове, дори без цвят само с безцветен лак.

Кой е най-добрият бюти съвет, който си получавала?

Да правя всеки ден по нещо за себе си! И оттогава го следвам стриктно.

Какво най-много харесваш в себе си?

Усмивката - вярвам, че тя разтопява ледове, стопля сърца и печели приятелства. 

А какво би променила?

Понякога съм прекалено доверчива. Имам една шега със себе си - не правя една грешка два пъти, правя я около пет-шест пъти, за да съм сигурна! И съм прекалено самокритична - от време на време да призная пред самата себе си, че съм се справила успешно с нещо ще е добре. 

На какво не можеш да устоиш?

Не мога да се спра пред красиви и стойностни аксесоари. Побърква ме мисълта за шоколад. Ако има работа, която да бъде свършена, не спирам преди да е факт. И не на последно място не мога да устоя на всепоглъщаща любов – пеперудите в стомаха, трепета при всяка дума, погледа… вярвам, че това може да е състояние даже с дългогодишния ти партньор стига да сте намерили правилния и да сте открили себе си.

Една жена трябва...

Да обича и приема себе си, да не се забравя в забързаното ежедневие и във всеки момент да бъде истинска.

Какъв е твоят свят?

Многоизмерен. Не мога да си представя да съм в една среда без да правя няколко неща на куп. Даже когато почивам се организирам.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама