Актрисата Ивона Велева: Голямото желание се сбъдва с много строга дисциплина и постоянство


Актрисата Ивона Велева: Голямото желание се сбъдва с много строга дисциплина и постоянство
Снимка: Личен архив

 

Ивона Велева е само на 18 години, а вече има зад гърба си над 50 актьорски изяви в игрални филми и сериали, сред които "Белези", "Братя", "Жири", и международната продукция "Инвазията на червения коки град". Ивона е на "ти" с тънкостите на актьорското майсторство. Още от 7-годишна възраст мечтае да стане успяла актриса и да получи роли в голямото кино и бавно, но сигурно вече прави успешни стъпки за сбъдване на своята мечта. Тя открива страстта си към киното съвсем малка, а киното я намира през прецизното око на кастинг агента Аивън Шано и участието ѝ в Кино академия за таланти.

Как започна твоята лична история с академията за таланти, как научи за тях – какво те накара да отидеш а първия си кастинг?

Бях на 15 години и се обучавах при Стефан Къшев в театъра. Но изведнъж осъзнах, че театърът не точно моята най-голяма страст, а това, което истински обичам, е да съм пред камера. Аз се споделих тази идея със Стефан Къшев и той ме свърза с Цвятко Ценов и със Стоян Стоянов, които стоят зад Кино академия за таланти и от този момент нататък започна моята история с камерата/киното. Не съм се явявала на кастинг, защото все пак от малка се занимавам с актьорско майсторство професионално. Но аз много се радвам, че познавам хора като Наталия Дукова, Цвятко и Стоян, защото те са много готини хора, изпълнени с положително емоции, които ми носят много радост и положителна енергия винаги, когато се срещам с тях.

Аз съм вече трета година в школата на Кино академията, в която Наталия Дукова преподава, тоест вече съм доста напреднала. Много ми допада нейния начин да ни учи да бъдем добри актьори, защото тя успява така да обясни нещата, че да ги запомним. Много е хубаво усещането, което получавам от Наталия по време на нейните „уроци“ в школата.

Какви роли и в какви продукции – филми, реклами или клипове успя да получиш по време на обучението си в школата за таланти?

Ивона Велева: Първото участие, което получих беше в сериала "Братя", първи сезон, епизод 5 – там участвах като статист, но това беше началото – все пак човек не може да получи веднага роля, а трябва да тръгне към големия успех с по-малки стъпки. Имам около 10 участия в сериала "Братя", някои са съвсем епизодични и малки. Първата ми по-голяма роля, която получих е в американския филм…. където си партнирам с друг мой колега от Акадмията – Николай Николов. За ролята в този филм научих от моя кастинг агент Аиван Шано, той ми я предложи и тъй като режисьорът и продуцентите на филма търсеха точно такъв персонаж като мен, я получих веднага. Много ми хареса да работя с международния екип на продукцията – хората бяха много весели, добронамерени и благоразположени към мен.

Мечтаеш ли за роля в голямото кино, смяташ ли, че някой ден тази мечта ще се сбъдне?

Определено мечтая за роля в голямото кино. Но рецептата за такава роля е: щом има голямо желание, има и начин то да се постигне.

А според теб трябва ли много труд?

Разбира се, че с мързел няма как да се случи сбъдването на подобно желание. Трябва да учиш много, да имаш желание и постоянство.

Какви са твоите бъдещ планове, как мислиш да продължиш от тук нататък?

Аз завършвам училище след 5-6 месеца, ще кандидатствам в НАТФИЗ актьорско майсторство и бих искала да продължа да се занимавам с това.

Кое е най-голямото предизвикателство теб извън НАТФИЗ?

Искам да се снимам в голяма роля в сериал.

Какви качества трябва да притежава един актьор, за да избират в роли непрекъснато?

Трябва да си освободен пред камерите, да не ти пука за тях – това е основното. Но също така трябва да си готин човек – и като външност, и като характер. Разбира се, трябва да имаш добра физическа форма и да се грижиш за нея. На снимачната площадка трябва да имаш много строга дисциплина без никакви приказки, трябва да си много фокусиран в задачата си/в ролята си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Най-лошият махмурлук е този на душата. Мешаш различни чувства в големи дози и накрая повръщаш апатия.

Луис Карол

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама