Елица Димитрова: Бъдете женствени и експериментирайте с грима


Елица Димитрова:  Бъдете женствени и експериментирайте с грима

И тази седмица ще ви запознаем с едно страхотно и талантливо момиче. Тя се казва Елица Димитрова и въпреки че по професия е преводач, от години е отдадена на мисията да разкрасява себе си и околните. Както казва самата тя: "Гримирането е моята истинска страст, обичам да експериментирам с него, обичам усещането за създаване на нещо красиво".

Опиши се с три думи.

Упорита, мечтателка, перфекционист.

Кое е първото нещо, което правиш сутрин?

Отделям време, за да се подготвя за деня, нямам специфични ритуали, по-скоро не пропускам да си направя голяма доза кафе и закуска, която да ме зареди с енергия за деня. След което сядам пред компютъра и се залавям за работа.

Кафе или чай и по колко?

Кафе, винаги с много мляко – лате/капучино. Най-обичам горещото си кафе след вечеря в топла и уютна атмосфера.

Без какво не излизаш от вкъщи?

Без дрехи ... :) Разбира се винаги нося с мен усмивката и доброто си настроение.

Каква искаше да станеш като малка?

Моден дизайнер. Много обичах да рисувам.

По професия си преводач, но си имаш собствен сайт за красота (makeupbuthow.com), а също така даваш и видео уроци. Кога и как започна всичко?

Всичко започна преди четири години, когато реших да правя видео уроци като хоби, в които да споделям моите интереси към гримирането и красотата. Тъй като живеех и все още живея в Дания, имах достъп до доста марки и видове козметика, които не можеха да се намерят в България. Много момичета, които гледаха клиповете ми също искаха да имат достъп до тях и често питаха от къде може да се закупят. Така естествено дойде идеята за създаването на онлайн магазин. Прецених, че би било добра възможност да се занимавам професионално с това, което обичам, като същевременно съм полезна и на своите потребители. Професията ми на преводач никога не е била моята страст, практикувах я известно време и все още го правя понякога, но не е вълнуващо за мен. Решението ми да изучавам езици бе просто едно логично продължение на предишното ми обучение, но не беше продиктувано от моите интереси. По това време не знаех с какво точно искам да се занимавам и реших, че винаги е полезно човек да знае език, затова и се насочих натам. По-късно открих и моята най-голяма страст и реших да я следвам. Това се превърна и в бизнес, от което аз се чувствам безкрайно щастлива и благодарна.

Кои са най-големите грешки на жените в гримирането?

Жените често се страхуват да експериментират и робуват на правилото, че трябва да носят точно определен цвят или вид грим. Aз смятам, че в гримирането няма правила, а по-скоро насоки – всеки може да носи това, което му харесва и го кара да се чувства добре. За мен това е и смисълът на грима! Затова винаги отговарям – експериментирайте, защото това е единственият начин да се видите в различна светлина и да откриете какво ви отива, най-важното е вие сами да се харесвате и да се чувствате уверени и комфортно.

Следваш ли тендециите?

Не. Смятам, че тенденциите са маркетингова стратегия за продажба и популяризиране на новите колекции/продукти. Хубаво е, че ги има, за да ни показват нови идеи и да ни вдъхновяват, но не мисля, че е добре да се следват сляпо. Смятам, че е много по-добре човек да се опита да намери собственият си стил. Да разбере какво му отива и харесва, защото така винаги ще изглежда и ще се чувства добре. Тенденциите не винаги подхождат на всеки, така че какво значение има дали сме с най-модерното облекло/грим, ако на нас не ни стои добре.

Имаш ли любима визия?

Зависи от настроението и повода, харесвам всякакъв вид грим – лек, който подчертава естествената красота и е подходящ за ежедневието, но най-много обичам да си правя вечерен опушен грим, тъй като за него мога да бъда по-креативна и дръзка. Харесвам подчертани очи, изкуствени мигли, тъй като те напълно преобразяват погледа, правят очите да изглеждат загадъчни и секси. За облекло - харесвам женствената визия.

Какво означава за теб една жена да е красива?

За да бъде красива една жена външно, тя трябва преди всичко да вярва във вътрешната си красота, да обича себе си и да се приема такава, каквато е. Именно тогава ще може да излъчва женственост и сексапил, без значение от грима, който носи.

Ти какво най-много харесваш в себе си?

Харесвам в себе си решителността си - като се захвана с нещо, не се спирам докато не го приключа и изпипам, за да бъде точно така както си го представям. Харесвам също усмивката си. Тя е моето женско оръжие.

А какво би променила?

И във външния си вид, и като характер - в този момент не бих променила нищо. Вярвам, че човек се учи и самопроменя постоянно, а най-големите уроци винаги идват тогава, когато ти е трудно или си на кръстопът. Вместо да се фокусирам върху негативите си, аз избирам да бъда благодарна за всичко, което имам.

 

Три неща, които обожаваш да правиш?

Гримирането е моята работа, хоби и страст. Обичам да прекарвам време с любимите хора в смях, слушане на хубава музика и танци… Обичам и да ходя на финтес - това ме откъсва от компютъра поне за час-два.

На какво не можеш да устоиш?

На усмивката на един специален мъж, на покана от добри приятели, на шоколад, цветя и романтични жестове...

Дай няколко практични съвета на нашите читателки относно визията им.

- Не се страхувайте да експериментирате с нещо различно, което дори мислите, че няма да ви отива.

- Отделете повече време (бих казала дори и средства) да подберете добър фон дьо тен, който да отговаря на цветa на кожата ви и да е съобразен с типа на кожата. Ако искате да прикриете недостатъци по кожата, сложете лек фон дьо тен върху лицето, който да стои естествено; изберете покривен коректор и с малка четка го концентрирайте на местата, където искате да прикриете нещо по кожата, по този начин ще получите най-натурален вид на кожата вместо да слагате плътен пласт фон дьо тен по цялото лице. Завършете с малко пудра за фиксиране на течните продукти и създаване на матиран и порцеланов ефект на кожата.

- Инвестирайте в добра четка за преливане, с която да омекотявате грубите линии на сенките.

Една жена трябва...

.... да бъде уверена, женствена, леко загадъчна и... държаща на външния си вид.

Какъв е твоят свят, твоите правила?

Моят свят е пъстър от емоции и преживявания – добри и лоши. "Моите правила“ са да следвам мечтите си и да отстоявам себе си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама