Евелин Костова: Трудно е да се работи с дете под 2-годишна възраст


Евелин Костова: Трудно е да се работи с дете под 2-годишна възраст
Снимка: Личен архив

Евелин Костова е една от младите надежди на българското кино и театър. Все по-често я виждаме на малкия екран – тя бе жури в „България търси талант”, а в момента се излъчва втори сезон на сериала „Съни бийч” с нейно участие. Освен многото роли, в които влиза професионално, от две години Евелин играе най-важната роля за всяка жена – тази на майка. Ето какво ни разкри тя.

Здравей, Евелин. Опиши се с 3 думи.

Емоционална, активна, бърза.

Този месец стартира вторият сезон на “Съни бийч”. Кое беше най-голямото предизвикателство по време на снимките?

Най-голямото предизвикателство беше как ще се справя с всичко, имайки и малко бебе. В крайна сметка всичко се нареди по най-добрия начин. Хем аз си свърших съвестно работата, хем нямаше нужда да се разделяме и Ивайла се чувстваше повече от добре през цялото време.

Виждаме доста нови лица и неочаквани обрати. По какъв начин се промени героинята ти Ивон от първия сезон, като изключим майчинството?

Да, има доста нови неща. Освен майчинството, Ивон е взела решение да крие тайна, която носи своите последствия. Взаимоотношенията доста се заплитат, виждаме една разколебана и объркана Ивон, за разлика от първи сезон.

Ивон е щура, спонтанна, но и доста амбициозна. Приличате ли си?

Да, приличаме си, но тя е по-спонтанна от мен. Има нейни постъпки, които аз не одобрявам и не бих направила, именно защото ми липсва тази спонтанност. Но пък хубавото на Ивон е, че тя винаги е готова да застане зад думите и действията си, дори и да не е била права, може да го признае.

Може да се каже, че “носиш доста дини под една мишница”. Имаш малка дъщеря, успя да заснемеш втори сезон в компанията на Ивайла, а и до скоро беше жури в “България търси талант”. Имаш ли някаква тайна, как се справяш с толкова отговорности?

С добра логистика и разбирателство. С Мишо имаме добра система за подредба на ангажиментите. Моите родители също помагат, когато имат възможност. Истината е, че е доста трудно да работиш с дете под 2 годишна възраст. Сигурно и след това ще е трудно, де…

На какво те научи майчинството?

Да си пренареждам приоритетите. Когато имаш най-сладичкото и най-важното, нищо друго не е на всяка цена. И се научих да върша много неща едновременно.

Вече имаш доста богат опит и в киното, и в театъра. Кое от двете предпочиташ?

Не бих могла без нито едно от двете. Покрай бременността и раждането ми се събра доста повече време без театър. В един момент вече много ми беше долипсвал.

Какво ти дава едното и какво другото?

Театърът дава живия контакт с публиката. На сцената има възможност за истински случвания. В киното има друга тръпка, там можеш да изпипаш една сцена по-детайлно, имаш няколко опита... И добрия монтаж може да направи чудни неща.

Какви са бъдещите ти проекти, къде можем да те видим до края на годината?

Винаги може да ме видите на сцената на Театър „Българска армия“. А в следващите месеци мисля да се отдам на ровене в пясъчници и тичане по детски площадки. Пожелавам хубаво лято на всички.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Стой далеч от сивите хора. Обичат да крадат цветовете ни!

Дейвид Сант

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама