Христиана Парова - напориста, предприемчива и щастлива


Христиана Парова - напориста, предприемчива и щастлива

Искаме да имаме хубава фигура, но много от нас просто си мечтаят за нея и не правят нищо, за да я постигнат. Други пък се подлагат на зверски диети и изтощителни тренировки, които се отразяват зле на здравето им. Много е трудно да намериш правилния начин да изваеш слабо и стегнато тяло, а Христиана Парова със сигурност го е открила. Само трябва да видите снимките й и ще се убедите сами (вижте тук).

Христиана тренира редовно, храни се здравословно и много добре знае как, кога и какво да прави, за да поддържа фигурата си. Най-вероятно сте гледали поне някое от нейните клипчета с упражнения, които се радват на голям интерес в интернет. Ние пък решихме да си поговорим с нея не само за спорта, но и за това каква жена е Христиана.

Опиши се с три думи

Три думи... това е почти непосилна задача за човек с многопластов характер като моя. Шегувам се, разбира се, но ако наистина трябва да синтезирам, това което представлявам като човек само в три думи, то те биха били следните: напориста, предприемчива и щастлива.

Кафе или чай и по колко?

Няма правилен отговор на този въпрос. Силата на навика в случая играе основната рола за това дали определен човек поставя старт на деня си с кафе или с чай. Въпросът може да се сегментира по още няколко признака, а именно кафето дали да е инстантно, шварц или еспресо. По същия начин чаят може да е черен, зелен или билков.

По важното е как, която и да е от тези две напитки, влияе върху нас на ментално и физическо ниво. Въпреки че са много различни, и двете съдържат някои сходни елементи и в случая ще засегна само негативните. Това са танините и фенолите, които се съдържат и в двете. Темата е много дълга и обширна, но накратко консумацията на кафе или черен/зелен чай на празен стомах има драматичен ефект върху храносмилателната функция на организма като например: отделянето на стомашни сокове и спиране до голяма степен функцията на храносмилателните ензими, които се “грижат” за правилното и пълно храносмилане на храната. Ето защо е необходимо да добавяме по нещо в тези напитки преди консумация, за да неутрализираме негативния ефект на танините и киселините, които съдържат. Към кафето трябва да се слага по малко обезмаслено мляко, защото калцият неутрализира високата киселинност на кафето, протеинът, намиращ се в млякото, неутрализира танините в кафето. При чая е абсолютно задължително консумацията му да се случва заедно с резен лимон, тъй като той променя химическия състав на чая и неутрализира танините в него.

Не излизам от вкъщи без...

Доброто си настроение, което поддържа самочувствието ми и ми помага да се справям с разнородните си ангажименти. Силата се крие вътре в нас, а не в аксесоарите, които ни заобикалят. Единственото нещо, което дава самочувствие на човек, е добре свършената работа и признанието на околните... Повтарям си го всеки ден!

Ти изготвяш хранителни и тренировъчни режими, които се радват на голям успех. Как започна всичко?

Никога не съм се отнасяла към идеите и предизвикателствата като самоцел или с идеята, че трябва да правя това или онова, че трябва да подражавам на този или онзи. Всяко едно начинание се радва на успех, когато крие в себе си една уникалност и не малка доза индивидуализъм. Това са нещата, на които винаги съм залагала и режимите не правят изключение. Да, има много момичета, които посредством моите насоки и съвети относно хранене и правилни тренировки са постигнали много... дори за не малка част това се превърна в живото-променящ експеримент, но нека бъдем честни - човек дори и да се радва на най-правилните насоки през целия си живот (независимо от сферата на интерес), то същият може да се провали с гръм и трясък, ако му липсва воля и визия за промяна.

Тук идва и нещото, на което бих искала да акцентирам, а именно, че се старая да повлияя психологически на момичетата, с които съм в контакт, в посока да си повярват, че промяната е възможна, че силата е в това да стиснеш зъби и направиш компромис със себе си в името на твоето ново “АЗ”.

Кои са най-големите грешки на жените по отношение на отслабването?

Те са много и разнородни, така че от този въпрос може да се получи тема с безброй продължения. От опита си мога да споделя, че една от основните грешки, които жените, а също така и мъжете, правят е, че имат грешен отговор за това защо искат конкретната промяна във визията си и поради тази причина искам да се фокусирам върху нея. В 99.9% от случаите целта е публичното одобрение и възхищение, а не собственото удовлетворение от постигнатото. Правете го за себе си, защото това е нещото, което има значение и променя мирогледа ви. Това желание за промяна заради “МЕН” променя човека не само физически, но и психологически. Постигайки целите си заради самия себе си, човек се превръща от обикновен в успял. Успехът и вярата в собствените възможности се прехвърлят далеч отвъд фитнес залата като средство за физическо моделиране.

Ти самата как поддържаш мотивацията си?

Накратко следвам идеята, че няма невъзможни неща на този свят, а по скоро има безброй извинения, на които хората се “опират”, за да оправдаят собствените си неуспехи и разочарования.

Наближава Коледа и Нова Година, което означава богати трапези. Как да останем във форма през празниците?

Човек се чувства щастлив, когато прави това, което иска в момента. Не съм привърженик на абсолютните крайности, ето защо единственото, което мога  да дам като съвет, е каквото и да правите, го правете умерено. Със сигурност ще има нужда от сериозни корекции на теглото след празниците, но това е в реда на нещата... поне за нашите географски ширини.

Как минава един твой типичен ден?

Имам си график, който следвам, подготвен от предходния ден. Ангажиментите ми са много и разнообразни, ето защо, за да съм организирана, всичко ми е подредено по час. Със сигурност нещото, което не пропускам, е тренировката ми сутрин.

Имаш малък син. На какво искаш да го научиш?

Много са нещата, на които искам да го науча. Някои от тях са да вярва в себе си и на собствените си възможности, да знае, че лесен път няма и конкуренцията към следващата цел винаги ще иска да го събори. Да знае, че истината като понятие в очите на останалите има различно измерение и тълкувание, да бъде обективен и не на последно място да уважава семейството си.

На какво не можеш да устоиш?

Аз съм жена и като такава нищо женско не ми е чуждо. Ето защо и аз като останалите жени обичам да пазарувам и да се глезя от време на време. Но ако трябва да бъда максимално откровена, нещото, на което съм неспособна да устоя, е обичта на любимите ми хора и за тях съм готова на всичко.

Три неща, които обожаваш да правиш?

Да съм оригинална с това, което правя. Да давам стимул на хората, с които си комуникирам, да направят първата крачка. Да материализирам идеите си, така че това да повлиява положително на максимален брой хора около мен.

Какво най-много харесваш в себе си?

Неотстъпчивостта и прямотата си, но понякога търпя и краткосрочни негативи.

А какво би променила?

Въпросът сам по себе си няма смисъл, защото човек би следвало да гледа само напред и следва целите си. Миналото е само за поуки и хубави спомени.

Твоят свят е...

Този, в който живея.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама