Лили Сучева: Винаги се стремя към най-високите резултати


Лили Сучева: Винаги се стремя към най-високите резултати
Снимка: Лили Сучева

Лили Сучева е родена през 1988 г. През 2009 завършва НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", специалност "Театър на движението – пантомима", а през 2013 г. "Актьорство за драматичен театър". В момента участва в хитовия български сериал "All Inclusive". Прочете какво сподели Лили пред нашите колеги от Sofialive.bg.

Опишете най-голямото предизвикателство, което стои в работата ви

Истината е, че от досегашния си опит си давам сметка, че най-голямото предизвикателство е това, което ти предстои. В това се крие и чарът на нашата професия, най-голямото предизвикателство винаги те очаква на следващия ъгъл.

Най-вредният и най-полезният ви навик?

Най-вредният ми навик се корени в перфекционизма ми - а именно, че винаги се стремя към най-високите резултати, което често води до това да се самокритикувам. Най-полезният е да тренирам почти всяка сутрин.

Ценностите, в които вярвате най-силно?

Вярвам в справедливостта, вярвам в доброто у хората и винаги го търся, отказвам да приема, че то се е загубило някъде в забързания ни, лишен от време за околните, живот. 

Как ще обясните това, което правите, на седемгодишно дете?

На седемгодишно дете бих казала: “Разказвам на хората едни истории, които да ги развеселят, накарат да се засмеят, замислят, понякога натъжат…” 

Пет книги, които са задължителни на лавицата?

"Дамата с камелиите" - Александър Дюма - син, "Малкият принц" - Антоан дьо Сент-Екзюпери, Пиеси на Чехов, "Богат беден" - Ъруин Шоу, "Промяна" - Лив Улман. Това са моите пет.

Кое е онова, което все искате да научите и все нямате време?

Испански език. Обожавам да уча чужди езици, да работя с различни акценти, когато ми се налага. А испански език искам да науча от дете, все започвам и все нещо излиза и никога не остава време, за съжаление.

Какво се промени в страната към по-добро и какво ви радва тук?

Като цяло, напоследък ми харесва, че страната ни се отвори към света, че дава възможност на хората да работят каквото и където си пожелаят. А най-хубавото е, че живеейки тук, на това прекрасно място, с красива природа и възможност за по-спокоен живот, не пропускаме възможности, които преди бихме могли да използваме само ако живеем извън страната.

Най-важният съвет, който сте пренебрегвал?

"Бъди търпелива, ако искаш да се занимаваш с тази професия, трябва да се научиш на търпение, защото много често не е лесно." Това ми каза веднъж големият Джоко Росич, светла му памет, и някак си това остана в съзнанието ми, но за съжаление, невинаги успявам да се придържам към този съвет.

Ако имахте възможността да съберете петима души от целия свят, на които се възхищавате, и да си кажете няколко думи, кои щяха да бъдат тези личности? И какво щяхте да ги попитате?

Ал Пачино, Антъни Хопкинс, Мерил Стрийп, Антонио Бандерас, Моника Белучи - актьорска компания… Истината е, че бих искала да ги попитам кое е нещото, което смятат за ключово в професията ни, кое е това, което ги е отвело там, където са сега…

Кой ви е по-симпатичен: безотговорният бохем или неспасяемият работохолик?

Безотговорният бохем, но аз рядко съм него, по-често съм неспасяемият работохолик…

Нещото, което ви изкарва извън нерви?

Несправедливостта е нещото, което не толерирам и може да ме изкара извън нерви.

Най-хубавият начин за прахосване на времето?

Гледане на хубав филм и разходка сред природата. 

Да прогнозираме бъдещето като опитен фантаст: какво ни очаква?

Хубави неща! Вярвам, че ни се случва това, за което се подготвяме и вярвам, че трябва все повече да очакваме хубавото, за да ни сполети. Често сама си давам този съвет…

Какво никога не прощавате?

Предателството.

Градовете, които винаги са в сърцето ви?

Рим, Флоренция, Венеция. Обожавам Италия! 

Кое е нещото, което ви вълнува най-много в момента?

Как да запазиш нещата, които най-много цениш у себе си, минавайки през различните фази на живота. А той е вълнуващ и интересен и ни е подготвил много изненади, често само се изненадвам от себе си в различните ситуации, в които попадам. 

По какво познавате, че някой е "ваш човек"?

По очите.

Масова мания, която никога не сте разбирали?

Как да се натъпчеш най-много в TikTok (изглежда ми леко опасно за здравето.

Какво с времето се отказахте да правите?

Да обръщам внимание на дребнави нападки и коментари, или поне се уча на това.

Цитатът, който ви ръководи най-много?

В различните периоди се е променял, но напоследък е “Живей за мига” и добавям от себе си - защото никога не знаеш какво ти е приготвил животът за утре.

 

Интервю на Илиана Симеонова

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама