Лорън Васър: “Момичето със златните крака”, което покори модния бранш


Лорън Васър: “Момичето със златните крака”, което покори модния бранш
Снимка: Instagram

Лорън Васър била само на 24, когато целият ѝ свят се сринал. Тя останала без крака заради инфекция, но вместо да се откаже, Васер се върнала в света на модата с гръм и трясък. Така тя се превърнала в „Момичето със златните крака“ благодарение на ефектните си протези и положително отношение.

Лорън Васер е родена на 2 март 1988 в Калифорния и е израснала в семейство на модели. Красавицата се появила за първи път заедно с майка си във Vogue, когато била само на 4 месеца. Съвсем логично, младото момиче било привлечено от тази кариера.

Вижте още: Карин Околие: Цял живот бягаме към себе си

Другата голяма страст на Васер бил баскетболът - тя била толкова талантлива в спорта, че дори получила престижна стипендия. Въпреки любовта си към играта, Васер решила да се съсредоточи върху прохождащата си кариера на модел. Но много активният начин на живот продължил да бъде норма за нея в продължение на няколко години.

Уви, тя била само на 24 години, когато светът ѝ се сринал. Един ден тя била откарана в болница с висока температура, а по-късно диагностицирана със синдром на токсичен шок и според лекарите имала само 1% шанс да оцелее.

24-годишната манекенка била поставена в медикаментозна кома, като за съжаление и двата ѝ крака били засегнати от болестта. Трябвало да ампутират десния ѝ крак и пръстите на левия. Няколко години по-късно се наложило да ампутират и левия ѝ крак.

Васер се борила да приеме новото си състояние, но намерила страхотен източник на подкрепа в семейството си. „Не можех да повярвам. Не исках да повярвам. Плачех и крещях на майка ми да не позволява това да се случи“, спомня си Лорън. Не успяла да се примири и изпаднала в тежка депресия. За щастие семейството ѝ никога не я оставило с черните мисли и я е подкрепяло в тези трудни времена.

Малкият ѝ брат, който по това време бил само на 13 години, бил една от основните причини Васер да избере живота. След като прекарала 8 месеца в инвалидна количка, Васер получила протеза и можела да ходи отново. Тя се върнала към моделирането като „момичето със златните крака“. Много от колегите ѝ я подкрепили, но някои хора се съмнявали дали наистина може да се завърне.

Лорън се върнала и към своята страст – баскетбола, и планирала скоро да участва в маратон. Кариерата на Васер като модел продължава да бъде във възход. През 2022 тя дефилира за Gabriela Hearst и Louis Vuitton и се появи в кампании за Lacoste, Furla и Shiseido.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама