MARO: Моята музика е честна, дълбока и релаксираща (ВИДЕО)


MARO: Моята музика е честна, дълбока и релаксираща (ВИДЕО)
Снимка: Simão Castro Pernas

Португалката MARO е талантлива певица, мултиинструменталист, продуцент и текстописец от Лисабон. Тя ще ни донесе едно незабравимо изживяване от звук и емоция на 27 април в Sofia Live Club. Преди да дойде в България, ние си поговорихме с нея за музиката и какви са очакванията ѝ от нашата страна.

MARO не е твоето рождено име. Защо се кръсти така?

MARO не е сценично име, всъщност това е прякор, който дойде преди много години от скъп приятел от Кения и в крайна сметка се превърна в това, което всички биха ме нарекли. Няколко години по-късно осъзнах, че е по-лесно да го използвам и като име на изпълнител. Но и до днес приятелите ме наричат ​​MARO.

Можеш ли да се опишеш само с 3 думи?

Внимателна, шантава и хиперактивна.

А твоята музика?

Честна, дълбока и релаксираща.

Как се променяш, когато излезеш на сцената?

Всъщност не се променям, абсолютно еднаква съм на сцената и извън нея.

Какво хората може би не знаят за португалската музика?

Не съм сигурна... но мисля, че хората намират португалската музика за винаги тъжна и носталгична, а това не е съвсем вярно. Имаме голямо разнообразие от музика.

Ти си родом от Лисабон, но си завършила музикалното си образование в престижния Berklee College of Music в Бостън. Кои са най-важните неща, които научи там за света на музиката?

Не мисля, че беше точно урок, по-скоро това, което си потвърдих, докато бях в колежа с толкова много хора: конкуренцията никога не е начинът. Да бъдеш приятел с връстниците си и да правиш музика заедно винаги ще носи много повече.

Как животът в САЩ те промени като човек и музикант?

Животът в чужбина ми даде много от инструментите, които използвам и до днес. Да бъда далеч от дома и семейството си, за първи път, ме накара да се опозная по-добре. Срещите с талантливи хора от цял ​​свят, от толкова много различни култури, ми дадоха приятелства, които все още имам в живота си и работя с тях. Освен това трите години на репетиции, концерти и други музикални моменти ми дадоха повече увереност да продължа да правя това, което обичам.

Идваш в България за концерт през април, какви са очакванията ти от страната ни?

Бях с Джейкъб Колиър в София през 2019 г. и за съжаление нямахме време да видим много, така че с нетърпение очаквам да дойда този път. Чувала съм само невероятни неща за България и въпреки че се опитвам да нямам очаквания, съм убедена, че публиката в София ще бъде невероятна!

Имаш издадени няколко диска, каква музика да очакваме от теб?

Никога не съм се придържала към жанр музика, наистина, така че не съм сигурна. Зависи с кого работя, през какво преминавам, какво пиша... Знам само, че никога не правя нещо, което не е 100% Аз.

Какво би искала да кажеш на българските си фенове, които нямат търпение да те чуят на живо?

Нямам търпение да се запозная с всички и да пеем заедно! Надяваме се, че всички ще си прекарат страхотно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама