Нели Стоилова - чаши с характер


Нели Стоилова - чаши с характер

Изключително много харесваме жените творци, затова с голямо удоволствие искаме да ви запознаем с Нели Стоилова. Нейното име може би не ви говори нищо, но е много вероятно да сте попадали на нейните произведения, които се подвизават под името doodle’N’art (вижте какво прави тук). Тя работи като Project manager в софтуерна фирма. Както сама казва за себе си: "По диплома съм инженер, но по душа съм творец и за моя радост работата ми ми дава свобода за творчество".

Нели се занимава с йога, а отскоро и с кондиционни тренировки. В свободното си време се посвещава на doodle’N’art, но се старае да намира време и за любимите си хора, защото "мога да прекарвам часове в творчески занимания до толкова, че се заплесвам и забравям колко време е минало".

Опиши се с три думи

Позитивен човек, с голяма усмивка. Третата дума оставям за хората, които ме познават.

Кафе или чай и по-колко?

Кафе с мляко.

Не излизам от вкъщи без...

.. .гланц на устните!

Каква искаше да станеш като малка?

Имах период, в който исках да бъда архитектка, след това дойде желанието за манекенка, но скоро след това започнах да рисувам скици на модели, дрехи и цели колекции, от където последва желание да бъда моделиер, а от това желание и средното ми образование – моделиер-дизайнер.

Как и кога започна да рисуваш чаши?

Преди около година нарисувах първите си две чаши, бяха спонтанно желание за рисуване и любопитство да опитам и рисунка върху чаша, тогава бях в период на експериментиране (всъщност кога ли не съм била). Бях нарисувала няколко тениски с бои за текстил и реших да пробвам и с чаши. Рисуването винаги е било част от мен и вярвам, че ще бъде и за напред.

Каква беше първата чаша, която направи и за кого?

Едни от първите чаши нарисувах с подръчни материали - лак за нокти. В последствие подарих тези първи мои опити на много близки и любими за мен хора, които все още си ги ползват.

Какво друго майсториш освен чаши?

Обожавам аксесоарите и бижутата като завършек на визията. От там дойде и желанието да правя бижута и аксесоари за чанти, ключодържатели, експериментирам с полимерна глина и всякакви други материали според идеята. Рисувала съм и върху комплект чинии за хранене за подарък за нов дом. Не се ограничавам в идеите си.

Кои са любимите ти материали и от къде черпиш вдъхновение?

В момента полимерната глина ми е много интересна, дава възможност да придам форма, която аз пожелая, връща ме в годините на труд и творчество с пластелин. Вдъхновение черпя от всичко около мен в ежедневието. Дори понякога, когато забележа интересно бижу на жена по улицата, си казвам, че мога да го направя по-интересно, ще добавя и нещо от мен... ще опитам.


Колко чаши имаш в дома си?

Ограничила съм ги само до две чаши за кафе, за мен и моя приятел. В офиса съм си позволила малко повече разкош от няколко от творенията за настроение със сутрешното кафе, но истинското царство на чаши е в ателието, там имам няколко рафта. Фенове на doodle поръчвайте, защото скоро ще ми трябва разширение.

Защо се подвизаваш като doodle'N'art?

Когато мислех над името исках да е интересно и има думата doodle. И така от целия лист надраскани варианти, с който вървях няколко дена, победител беше doodle’N’art. Doodle – което описва абстрактна рисунка или рисунка без конкретна цел – едни от първите ми рисунки са именно такива, просто ми се рисува и формите се получават в процеса на рисуване, буквата N – за частица от името ми и art за всички творчески неща, които искам да направя.

Три неща, които обожаваш да правиш?

Да спортувам, да чета книги, да пътувам и да изпия чаша вино с приятели.

На какво не можеш да устоиш?

На парче шоколад.

Какво най-много харесваш в себе си?

Трудно ми е да кажа кое най-много, но едно от тях е това, че се старая се да помагам на приятели, когато има с какво да съм полезна.

А какво би променила?

Искам да бъда постоянна в начинанията си, в главата ми се вихрят хиляди неща, които искам да направя. Имам склонност да започвам нови и интересни неща и да не ги довършвам.

Една жена трябва да...

...да има свой уникален и индивидуален стил, както външно, така и вътрешно и да има свои желания, които да следва.

Ако ви харесват нещата, които прави Нели, може да ги разгледате тук!

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Най-добрият начин да вземете най-доброто от останалите хора, е като им дадете най-доброто от себе си!

Робин Шарма

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама