Сирма - доайенът на модните блогове


Сирма - доайенът на модните блогове

Сирма Маркова е една от най-стилните млади дами, които познаваме. Тя е човек на изкуството, заминава се с много неща, но винаги се старае да изглежда страхотно. Сирма има собствен моден блог sirmamarkova.blogspot.com, който се радва на голям интерес. С нея си поговорихме за стила й, какво има в чантата й и какви са най-честите модни грешки на жените.

Опиши се с 3 думи.

Емоционална, упорита, силно пристрастена към всичко красиво.

Кое е първото нещо, което правиш сутрин?

Включвам компютъра, за да проверя кореспонденцията с източните фирми, с които работя.

Кафе или чай и по колко?

След закуска пия кафе, понякога с много мляко, а понякога силно и чисто. До края на ден пия и няколко чаши зелен чай.

Каква искаше да станеш като малка?

На прощъпулника си съм хванала огледало и червило :) От съвсем малка исках да се занимавам с изкуство - танцувах и рисувах. Разбира се, като почти всяко малко момиченце исках да стана балерина, а после реших, че искам да се занимавам с приложни изкуства.

А каква стана?

Трудно е да опиша каква съм точно по професия, защото се занимавам с много неща. Работя като пространствен и графичен дизайнер, докато съм вкъщи се занимавам с блога си, а през останалото свободно време работя като скулптор с група приятели в нашето общо ателие.

Ти си една от най-известните български модни блогърки. Следваш ли тенденциите?

Да, следвам ги, защото го намирам за забавно. Разбира се, не всичко, но повече от новоизлезлите тенденции прилагам в ежедневните си визии.Това за мен е като игра, появява се нов обем, цвят или дължина и искам да го пробвам веднага – да го съчетая по начин, по който ще се чувствам добре и ще постигна унисон между новата тенденция и моето излъчване.

Токчета или ниски обувки?

За ежедневието категорично отговарям - ниски обувки. Смятам, че е съвсем излишно да нося обувки с висок ток през деня и избирам удобството на спортните обувки, а в дъждовни дни - гумени ботуши. Когато обаче присъствам на по-официални събития почти винаги обувам обувки с висок ток, тъй като съм висока само 1.60 см. ;)

Мини или макси?

И двете дължини харесвам много и ми е наистина трудно да кажа коя от двете бих предпочела. Всичко зависи от настроението ми и повода, за който се обличам.

В дамската ми чанта ...

Нося само най-необходимото. Когато съм с малка чант,а нямам място за излишни неща, а когато съм с голяма, винаги намирам място за нови покупки.

Кои са най-честите модни грешки, които жените допускат?

Често в стремежа си да се облекат по-интересно, жените прекаляват с детайлите, цветовете и текстурите. Понякога ми се случва да усетя, че облеклото ми е съставено от прекалено много детайли. В стремежа си да сложа колкото се може повече любими неща, минавам границата и става една малка какафония. Мисля, че по-малко на брой елементи, но добре обмислени, са печелившата комбинация.

Как би описала личния си стил?

Стилът ми на обличане винаги е бил еклектичен, никога не съм следвала само една линия. Харесвам и държа най-много на удобството на дрехите и това е водещото при мен. Вълнува ме минимализмът, но не обичам да го прилагам в най-чистия му вид, затова винаги прибавям "щипка" цвят.

Кой е любимият ти аксесоар?

Слънчевите очила са аксесоарът, който нося най-често, но това е защото очите ми са силно чувствителни към светлината. Но ако трябва да посоча аксесоара, който харесвам най-много, тъй като е способен да промени напълно една визия - това е шапката. Нейната форма и цвят могат да дадат изцяло нов изглед на аутфита, а освен това придава и допълнителна височина.

Има ли нещо, което искаш да промениш във външния си вид?

Да, бих искала да съм Даутцен Крус.

Как би комбинирала една обикновена бяла тениска?

Бялата тениска е един от онези елементи в гардероба, който е основен за всякакви комбинации, така че би могла да се съчетае с всичко. В момента бих я носила с индигово сини дънки с широки крачоли и висока талия, а отгоре велурено яке.

 А популярните „бойфренд” дънки?

Харесвам много „бойфренд” дънките, защото придават моментално кежуал излъчване на всяка визия. Аз обаче рядко ги нося, тъй като не са най-добрата кройка за моята фигура, но понякога се изкушавам и правя съчетания и с тях. Харесва ми контрастът, който се получава, когато са комбинирани с по-елегантни елементи - като например сандали на висок ток, блуза с по-женствена кройка или класическо сако.

Какво мислиш за онлайн пазаруването?

"Шопингът е моето кардио". Доставя ми удоволствие да обикалям по магазините и да разглеждам новите колекции, да пробвам на място и да откривам нови неща, които ми допадат.

При пазаруването от реални магазини липсва моментът на изненадата, който не винаги е много приятен. Но когато се налага и не откривам нещо конкретно по магазините, винаги прибягвам до тази възможност. Мисля, че за шопинга онлайн най-важното е внимателно да се чете описанието - да се обръща внимание най-вече на материята и да се съпоставят мерките в сантиметри, ако вече имате подобна дреха. Тогава рисковете се свеждат до минимум.

Какъв съвет би дала на нашите читателки относно визията им през пролетта?

За постигането на свежа пролетна визия бих ги посъветвала да прибавят в гардероба си няколко основни елементи за този сезон - разкроен панталон с по-висока талия, нещо от велур, и нещо в ръждиво-кафяв цвят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от В света на


Реклама

Жената има само една възможност да бъде красива, но за да бъде привлекателна има сто хиляди възможности.

Монтескьо

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама