TikTok звездата, която живее на най-северната точка на света


TikTok звездата, която живее на най-северната точка на света
Снимка: Instagram

31-годишната Сесилия Бломдал, родом от Швеция, се мести на суровите острови Свалбард в Северния ледовит океан през 2015 година, като планира да остане само няколко месеца. Но ето, че тя се влюбва в тази част от света и живее там вече 6 години.

Свалбард е малък норвежки архипелаг, който се намира по средата между Норвегия и Северния полюс. Лонгйърбиен, най-голямото му селище с около 2000 жители, е най-северният град в света.

Въпреки че всеки може да се премести в Свалбард без виза, това не е лесно място за живеене. Полярните мечки са повече от хората, температурите варират от -25 градуса през зимата до 10 градуса през лятото, а на всичкото отгоре цели 3-4 месеца в година е пълен мрак денонощно.

Сесилия добива популярност, благодарение на видеоклип, който публикува за това колко изтощително може да бъде дори разходката на куче - от прекараните 15 минути в обличане за арктическите температури до смелостта да излезеш по тъмно в средата на деня.

Момичето започва своето приключение, местейки се в Свалбард с приятеля си. Тя вече не е с въпросния мъж, но пък е намерила своя нов дом именно там. Бломдал живее в хижа без течаща вода извън Лонгйърбиен. Въпреки липсата на вода, тя има електричество, както и един от най-бързите интернет мрежи в света.

Сесилия и настоящият ѝ партньор, който среща на острова, носят по 5 галона вода всеки ден. В кухнята има бойлер, а що се отнася до всичко останало, те се стараят да използват екологично чисти препарати, тъй като изхвърлят използваната вода навън. „Ще се изненадате колко лесно е да живеете без вода, стига само да имате правилното мислене. Гледката тук струва много повече.“ казва тя.

Тя се опитва да става преди 9 часа сутринта – истинска борба през зимата, когато е напълно тъмно в продължение на 24 часа в денонощието. Тя разчита на будилник, който я събужда със светлина. „Сега, по време на полярната нощ, аз съм супер строга към графика си за сън, защото ако не съм, това е просто хаос в мозъка, защото нищо не ти подсказва кога да си легнеш или да се събудиш." тя каза.

Сесилия е фотограф и видеооператор, но също така работи на непълно работно време в единствения магазин за дамски дрехи в града. Преди е преподавала в местното училище Svalbard Folkehøgskole, което се фокусира върху оцеляването в Арктика, а не върху математиката и историята. Към днешна дата тя се фокусира предимно върху нарастващото си присъствие в социалните медии.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от В света на


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама