7 опасни съвета, които да не копирате от бюти блогърките


7 опасни съвета, които да не копирате от бюти блогърките
Снимка: iStock

Интернет роди огромно количество бюти гурута, блогърки и инфлуенсърки, които рекламират, съветват и понякога дори измислят различни трикове. Изобилието и достъпността на информацията обаче изискват повишено критично мислене, тъй като не всички от тези така наречени съветници са експерти в сферата на красотата. Може би вече сте се вдъхновили от различни трикове, видени в Instagram, но днес ще ви разкажем за някои грешни навици и широко използвани продукти, които често биват рекламирани в социалните мрежи, а крият рискове.

1. Гримове със светлоотразителни частици

Производителите на козметика често подчертават блестящите свойства на продуктите, добавяйки частици в различни продукти - от скрабове за тяло до декоративна козметика. Експертите обаче смятат, че трябва да бъдем много внимателни с този тип съставки. Фините частици, чиято функция е да придадат свеж и здрав вид на лицето, могат да причинят дразнене, дехидратация и поява на обриви, особено ако сте склонни към акне.

2. Правене на вакуумни вендузи

Вакуумното оформяне на лицето (използвано за борба с бръчките и стареенето) и краката (срещу целулит) стана изключително популярно през последните години в бюти средите. Тези процедури обаче не са толкова сигурни, колкото изглеждат и не са подходящи за всички. Основното противопоказание за този масаж е наличието на обриви и брадавици по кожата, както и пропускливостта на кръвоносните съдове, които могат да причинят появата на паякообразни и разширени вени. Ето защо, въпреки привидната простота и безопасност на метода, винаги е по-добре първо да се консултирате със специалист.

7 ТАЙНИ ЗА КРАСОТА, НАЗАЕМ ОТ ИНДИЙКИТЕ

3. Тоник с алкохол срещу мазна Т-зона

Всяка жена, която има мазна кожа, вероятно се е опитвала да се отърве от “блясъка”. Да, методът с алкохолния тоник дава незабавен ефект, но в дългосрочен план носи неприятни последици, защото микробиомът се разрушава и липидната бариера на кожата се уврежда.

Освен това, нито една блогърка не казва, че алкохолът може да бъде различен. Етилов, денатуриран и по-рядко изопропилов алкохол се отнасят към вредните видове, докато мастните алкохоли, като цетил, стеарил и цетеарил са много по-нежни и имат омекотяващ ефект.

4. Обезкосмяване с крем за депилация

Кремът за депилация е изкусителен продукт - той е достъпен, лесен за използване и обещава същия ефект, който дава кола маската, но без никаква болка. Проблемът е, че космите падат или се разтварят поради силната смес от химикали и няма начин това да не навреди на кожата. Минимум - дразнене и алергична реакция, максимум - химически изгаряния. Ето защо си струва да използвате този вид продукти с голямо внимание, независимо какво ви казват.

5. Нанасяне на парфюм върху косата

Въпреки че знаем точките, подходящи за пръскане на парфюм, понякога се изкушаваме да го напръскаме както правят дамите в рекламите - на облак, през който да преминем. В това няма нищо лошо, ако го правите от време на време. В случай, че ​​обичате да пръскате парфюм върху косата си, трябва да имате предвид, че етанолът има много агресивен ефект върху космите, увреждайки структурата и изсушавайки скалпа.

6. Хидратиране с кокосово масло

Много хора възприемат кокосовото масло като универсален козметичен продукт и често го използват като лосион за кожа. Да, то съдържа аурична и капринова киселина, витамин Е и наситени мазнини, което ефективно омекотява и възстановява грубата кожа на лактите и петите, но това не означава, че действа по същия начин, когато се прилага върху лицето или по-нежните части на тялото. Трябва да имате предвид, че кокосовото масло е едно от най-комедогенните масла и може да запуши порите и да причини обриви.

7. Използване на ултразвукова четка за почистване

Почистването е в основата на красивата кожа. Но така популярните ексфолианти за лице и почистващи четки действат твърде агресивно, нарушавайки естествения pH баланс на кожата и причиняват прекомерна сухота и раздразнение.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама