7 тайни за красота, назаем от индийките


7 тайни за красота, назаем от индийките
Снимка: iStock

Винаги сме се възхищавали на красотата на екзотичните дами, които имат свой собствен начин за поддръжка на кожата и косата си. Индийките не правят изключение. Със своите органични храни и положителни вярвания, те са пълни с познания за естествената красота и определено знаят как да извлекат най-доброто от тялото, за да запази то младостта си на всяка възраст. Ето какви са техните тайни за красота.

1. Залагат на естествената красота

Те вярват, че жените са красиви само, когато са естествени. Затова стоят настрана от всякакви изкуствени подобрения, били ти пластични операции или медицински процедури.

2. Използват натурални съставки в бюти рутината си

Две от основните съставки, които използват в грижата за кожата, са куркума и роза. Куркумата е противовъзпалително средство, за което се казва, че е полезно както за храносмилателната система, така и за здравето на кожата, докато розата е известна с това, че успокоява и се използва в домашни кремове за ръце и лице.

10 ТАЙНИ ЗА КРАСОТА НА КОРЕЙКИТЕ

3. Правят сами грима си

Индийките често си правят черен молив за очи вкъщи, като потапят памук в гхи и го палят. След това покриват пламъка с калай, за да се развиват саждите. Полученият продукт е известен като kohl или kajal.

4. Прекарват много време навън

Индийките вярват, че слънцето помага на кожата да има естествен блясък. Те прекарват всяка възможна минута навън, като дори готвят пред домовете си, на балкона или в летни кухни, ако имат такива.

5. Вярват, че красотата започва отвътре

Жените в Индия вярват, че умът и тялото са силно свързани. След като умът е отпуснат и спокоен, той ще рефлектира върху тялото по същия начин. Индийките медитират и отделят време за дихателни практики, в комбинация със специален масаж. Също така вярват, че кратката дрямка е нещо, което им помага да изглеждат по-млади и по-красиви.

6. Местната храна играе голяма роля

Чистата им храна помага да поддържат здравословен начин на живот и им дава дълголетие. Те се държат на разстояние от изкуствено подобрените продукти и дори хляба си правят сами. Освен това, поне 50% от дневното им меню е съставено от зеленчуци.

7. Използват много органични продукти за коса

Грижата за косата на индийките започва в най-ранна детска възраст. Те сплитат косата си и я мажат с масло от амла и хибискус.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Красота


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама