Как ви възприемат другите според чертите на лицето ви


Как ви възприемат другите според чертите на лицето ви
Снимка: iStock/Guliver

Не е нужно да сте гуру в психологическите науки, за да можете да прецените даден човек. Общите познания и способността да анализирате хората са напълно достатъчни. Физическите черти на лицето са като малки подсказки, които отключват личността. Ето и как чертите на лицето ви влияят върху начина, по който другите ви възприемат.

1. Пухкави устни

Според психолозите хората, които имат пълни устни, се разглеждат като екстроверти. Те изглеждат по-отзивчиви и приветливи от хората с тънки устни. Възприемат се като способни да изразяват емоциите си открито и да имат по-високи нива на съчувствие, дори към непознати.

5 ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ ЖЕНИ НАД 50, КОИТО ЩЕ ВИ ВДЪХНОВЯТ

2. Голям нос

Ако имате голям нос, хората вероятно ви възприемат като амбициозен човек, който си пада малко перфекционист. Те дават вид на уверени хора, които не се страхуват от предизвикателни ситуации.

3. Плътни вежди

Хората с дебели вежди се възприемат като решителни, влиятелни и нарцистични. Те се целят високо и винаги постигат целите си.

4. Бръчки около очите

Хората, които имат бръчки около очите, обикновено се възприемат като искрени. Те изпитват силни емоции и хората често им се доверяват, тъй като изглеждат надеждни.

5. Широко лице

Широкото лице е типично за ефективните и силни лидери. Те правят перфектни мениджъри, които носят значителни приходи на техните компании.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама