Как да имаме хубава кожа като на моделите


Как да имаме хубава кожа като на моделите
Снимка: iStock/Guliver

Повечето модели имат хубави кожи, тъй като полагат достатъчно грижи за тях. Собственичката на бюти салон Илди Пекар, сред които клиентки са Миранда Кер и Ирина Шейк, споделя какво правят те, за да имат блестяща кожа.

1. Сутрин използват тоник вместо продукт за почистване на лицето

Ако забелязвате, че кожата на лицето ви често се омазнява и страдате от акне, въпреки всички усилия, които полагате, за да спрете производството на себум, трябва да вините единствено себе си. Прекалено честото миене на лицето може да лиши кожата ви от нейните естествени масла, което да наруши баланса (и да, това може да доведе до свръхпроизводство на мазнина). Затова Пекар препоръчва да миете лицето си единствено вечер, а сутрин да използвате тоник, който нежно ще почисти и освежи. Най-важното е, че ще балансира pH-то на вашата кожа, така че няма да бъде нито прекалено мазна, нито прекалено суха.

2. Намаляват захарта и поддържат теглото си

Освен че е добре за вашето тяло, намаляването на приема на захар има положителен ефект върху кожата ви. Захарта причинява появата на пъпки, засилва стареенето и допринася за появата на бръчки и фини линии. Това се дължи на естествен процес, наречен гликиране. Захарта във кръвта образува молекули, които разрушават колагена и еластина (които поддържат кожата стегната).

Йо-йо ефектът при диетите също има ефект върху кожата на лицето ви. Когато теглото ви постоянно варира, вие разтягате кожата си, което ще окаже влияние върху вида й.

3. Редовно посещават козметик

Когато Пекар за първи път дошла от Унгария в САЩ, била изненада, че дълбокото почистване на лицето не е част от бюти режима на повечето жени. "Може да излекувате кожата си, като веднъж месечно посещавате козметик. Повечето хора чакат, докато се появи проблем, който да третират, но просто трябва да предприемат основните стъпки, за да предотвратят появата му."

4. Хидратират кожата си ежедневно

Чували сте го безброй пъти, но пиенето на достатъчно вода е полезно не само за тялото, но и за кожата ни. "Казвам на клиентките си, че ключът към здрава кожа е хидратацията." Пиенето на вода и редовното нанасяне на овлажнител ще поддържа кожата ви блестяща, чиста и без бръчки.

5. Те тренират

Ако се чудите дали да отидете на тренировка след работа, хубавата кожата е още една причина да го направите. Според Пекар зачервяването, което получавате след тренировка, всъщност е добро за вас. "Когато спортувате, кръвта и хранителните вещества отиват към повърхността на кожата, което я стимулира и поддържа млада и здрава."

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Красота


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама